Tridnevni izlet na Kornate

Planinsko društvo Konjice vabi svoje člane od 22. do 24. aprila 2016 v Dalmacijo (na Kornate), kjer bodo planinarili po naravnem parku Vransko jezero, povzpeli se bodo na razglednik Kamenjak, sledilo bo planinarjenje po otoku Pašmanu z vzponom na Veliki Bokolj, tretji dan pa bo izlet z ladjo po nacionalnem parku Kornati z vzponom na Metlino. Odhod bo v petek ob 4.00 uri zjutraj, vrnitev v nedeljo zvečer. Stroški tridnevnega izleta bodo 135,00 € za člane in zajemajo: avtobusni prevoz, namestitev v hotelu na bazi polpenziona, trajekt, vstopnina v park, kosilo zadnji dan in stroški prijave. Prijave s plačanim 1. obrokom (50,00 €) so do vključno do 15. februarja na transakcijski račun PD Slov. Konjice št. SI56 0600 0000 8055 179, sklic KORNATI ali v pisarni društva. Več podrobnosti bo na voljo na spletni strani društva en mesec pred izletom.

Termin: 22. – 24. april 2016 (3 dni)

Program

Prvi dan: Odhod ob 4:00 uri iz avtobusne postaje Slovenske Konjice. Vožnja v smeri Dalmacije. Planinarjenje po naravnem parku Vransko jezero z vzponom na razglednik Kamenjak, odkoder bomo navdušeno občudovali srednjedalmatinski arhipelag – vključno s Kornati. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.
Drugi dan: Zajtrk. Planinarjenje po otoku Pašman z osvojitvijo najvišjega vrha Veliki Bokolj 274m. Popoldansko kopanje v osvežujočem morju. Večerja. Nočitev.
Tretji dan: Zajtrk. Celodnevni izlet z ladjico v nacionalni park Kornati z vzponom na najvišji vrh Metlina 237m. Kosilo. Povratek proti Sloveniji kamor prispemo v poznih večernih urah.

Plan je le okviren, do izvedbe so možne spremembe! Ostale informacije ob koncu prijav.

Oprema

pohodni čevlji, zaščita pred soncem, kopalna oprema, prva pomoč in vse ostalo kaj potrebujemo za lahkotnejšo hojo po hribih in ob obalah.

Dokumenti

veljavni osebni dokument, evropska kartica zdravstvenega zavarovanja, planinska izkaznica s plačano članarino za tekoče leto.

Stroški

planinskega potovanja znaša 135,00 € in vključuje:

• avtobusni prevoz,
  • namestitev v hotelu v dvo- ali tro-posteljnih sobah na bazi polpenziona,
  • trajekt Biograd – Tkon (otok Pašman) – Biograd,
  • kosilo zadnji dan,
  • vstopnino v PP Vransko jezero,
  • administrativni stroški prijave.

Doplačilo na licu mesta (po želji)
celodnevni izlet z ladjico v NP Kornati 230,00 HRK