Zbor članov Planinskega Društva Slovenske Konjice

V petek zvečer so se zbrali v dvorani Konjičanka člani Planinskega društva Slov. Konjice na rednem letnem zboru članstva, na katerem so pregledali dosežke preteklega leta in si zastavili plan dela za letošnje leto. Društvo, ki ima preko 460 članov, od tega skoraj 40 % mladih, je v preteklem letu izvedlo 14 manj ali zelo zahtevnih pohodov po naših gorah in v tujini, 52 lahkih rekreativnih pohodov, 7 kolesarskih tur in raznih drugih pohodniških prireditev, ki se jih je skupaj udeležilo preko 1370 pohodnikov, na Skalo pa še dodatnih 11512 pohodnikov. Skrbeli so za izobraževanje vodnikov in markacistov za pridobitev oz. podaljšanje licenc, izvedli so 1. zimski tabor za mlade planince, skrbeli za dobro vzdrževanje stolpa na Stolpniku in bivaka na Rogli ter nabavo opreme, ki je potrebna za varno pot v gorstva. Prav tako so si zastavili program dela za letošnje leto za katerega upajo, da bo prav tako uspešno, kot je bilo v preteklem letu. S svojo prisotnostjo so zbor počastili predstavniki PD iz Zreč, Vitanja, Vojnika, Dramelj in Mislinja. Župan občine g. Miran Gorinšek se je opraviči in poslal pozdravno pismo z dobrimi željami za dobro delo.
Marta Šmalc

Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

Na zboru je bilo podeljeno 10 priznanj najzaslužnejšim članom in sicer: 3 bronasti častni znaki PZS , 4 srebrni častni znaki PZS, 2 zlata častna znaka PZS in 1 Planinska grča, ki jo podeljuje PD Konjice. Projekcijo planinskih doživetij iz preteklega leta je predstavil Jože Kamenšek. Po dobri večerji so se ob zvokih ansambla Duo Savinja planinci zavrteli in zapeli do jutranjih ur.