Na Ankoglu in po dolini Seebachtal

Kljub apokaliptični vremenski napovedi za ta del sveta, so se konjiški planinci v soboto zgodaj zjutraj odpravili proti robu Slovenskih zgodovinskih meja, natančneje na Avstrijsko Koroško, kjer so se odločili zavzeti enega najvišjih vrhov v Visokih turah in sicer 3246 m visok Ankogel.

Svojo vzpon so pričeli v mestu Mallnitz, kjer so prvih 1400 m vzpona opravili ne prav po planinsko, z gondolo. Nato pa so od višine 2600 m naprej le preklopili na standardni planinsko-nožni pogon in v dobrih 3 urah, deloma po snegu, deloma po skalah, prilezli na vrh cilja, 3246m visokega Ankogla.

Tam so po stari navadi krstili tiste planinske primerke, ki so bili prvič na taki višini, nato pa so se čez Mali Ankogel, 3096 m, kjer se je nahajala druga skupina planincev, odpravili vsi skupaj po isti poti nazaj v dolino. Del ženske planinske ekipe, ki pa se ni podal na višine nad 3000 m, pa je v tem času raziskoval prelepo dolino Seebachtal. Prehodile so učno krožno pot po dolini, ki si jo je res vredno ogledati.

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

U.V.