Bronasti častni znak PZS – Danica Kidrič

Obrazložitev predloga:
Danica je aktivna članica PD in se udeležuje tudi težjih planinskih tur. Poleg tega zelo rada raziskuje domače in tuje gore v manjših skupinah in nas tudi vedno obvešča o lepotah vrhov, ki jih je osvojila.
S tem, ko potuje, tudi uspešno predstavlja naše društvo tudi v tujini. Je prijazna, solidarna in daje društvu poseben pečat.

Danica Kidrič:
Ljubezen do narave, planinskih poti in gorskega sveta me spremlja že iz rane mladosti. Velika želja, da osvojim Triglav in postanem prava Slovenka, je tlela v meni kar nekaj časa. Leta 1999 mi je to tudi uspelo in še povečalo željo po vnovičnih obiskih gorskih vrhov. Teh se je v vseh teh letih kar nekaj nabralo…med drugim tudi več dva in tri-tisočakov v Sloveniji, Avstriji, Italiji in Tenerifih…Največji uspeh pa šteje vzpon na najvišji vrh pogorja Atlas – Toubkal v Afriki, ki se s svojimi 4.167m bohoti in privablja številne pohodnike in planince iz celega sveta…
Ponosna in počaščena sem, da je priznanje Bronasti znak PZS prišel tudi v moje roke kot nagrada za ves trud, neprespane noči, zgodnje vstajanje, slabo prehrano in še marsikaj.
Z velikim veseljem se bom tudi v bodoče udeležila planinskih izletov in pohodov, saj nas naši vodniki vzpodbujajo in pomagajo, da prilezemo na marsikateri vrh, kar sicer ne bi zmogli sami…
Hvala PD za prejeto priznanje…

bronastičastni znakPZS