Bronasti častni znak PZS – Danica Kidrič

Obrazložitev predloga:
Danica je aktivna članica PD in se udeležuje tudi težjih planinskih tur. Poleg tega zelo rada raziskuje domače in tuje gore v manjših skupinah in nas tudi vedno obvešča o lepotah vrhov, ki jih je osvojila.
S tem, ko potuje, tudi uspešno predstavlja naše društvo tudi v tujini. Je prijazna, solidarna in daje društvu poseben pečat.

Danica Kidrič:
Ljubezen do narave, planinskih poti in gorskega sveta me spremlja že iz rane mladosti. Velika želja, da osvojim Triglav in postanem prava Slovenka, je tlela v meni kar nekaj časa. Leta 1999 mi je to tudi uspelo in še povečalo željo po vnovičnih obiskih gorskih vrhov. Teh se je v vseh teh letih kar nekaj nabralo…med drugim tudi več dva in tri-tisočakov v Sloveniji, Avstriji, Italiji in Tenerifih…Največji uspeh pa šteje vzpon na najvišji vrh pogorja Atlas – Toubkal v Afriki, ki se s svojimi 4.167m bohoti in privablja številne pohodnike in planince iz celega sveta…
Ponosna in počaščena sem, da je priznanje Bronasti znak PZS prišel tudi v moje roke kot nagrada za ves trud, neprespane noči, zgodnje vstajanje, slabo prehrano in še marsikaj.
Z velikim veseljem se bom tudi v bodoče udeležila planinskih izletov in pohodov, saj nas naši vodniki vzpodbujajo in pomagajo, da prilezemo na marsikateri vrh, kar sicer ne bi zmogli sami…
Hvala PD za prejeto priznanje…