Obir 2.139 m

Planinsko Društvo Slovenske Konjice vabi v soboto, 20. junija 2015 na pohod na OBIR, 2.139 m. Odhod ob 6.00 uri z AP v Konjicah.

Tokrat bomo osvojili Osterc ali Hochobir (2.139 m). Poti na Obir je več. Mi bomo osvojili vrh po največkrat obiskani poti. Z avtobusom se bomo peljali na avstrijsko Koroško do Železne Kaple in še naprej na sedlo Šajda (Zell Schaida) na višino 1.069 m, kjer se bomo odpravili na pohod.

Na izbiro bomo imeli dve poti:

  • prva skupina (težja varianta) se bo s sedla povzpela po poti direktno na vrh Obirja, potem z vrha do koče Eisenkappler Hutte. Vzpona je 1.070 m in čas hoje tri ure in pol, za spust do koče 586 m je še ena ura hoje.
  • druga skupina (lažja varianta) se bo s sedla odpravila po lepo speljani, zložni poti do koče Eisennkappler Hutte. Vzpona je 484 m in tri ure hoje, kjer se bomo okrepčali in srečali s pohodniki, ki so osvojili vrh.

Od koče se bomo vsi skupaj spustili v dolino proti Obirskemu potoku.

Sedlo Šajda Eisenkappler Hutte

 

Za pohodno opremo je potrebno poskrbeti glede na vremensko napoved oz. višino, kamor se odpravljamo. Priporočljive so palice, pohodni čevlji in kakšno toplo oblačilo, malica in dovolj tekočine.
Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto in veljaven osebni dokument za prestop državne meje. Hrana in pijača iz nahrbtnika in v koči.
Pohod ni tehnično zahteven, udeleženci pa morajo imeti ustrezno psihofizično kondicijo.

Povratek v Konjice predvidoma okoli 21. ure.

Stroški za avtobusni prevoz bodo 15,00 € za člane in 8,00 € za mladino.

Pohod bosta vodila Lidija in Boštjan, prijave pa sprejema Vida na M 041 281 992, ali E vida.kamensek@gmail.com.