Srečanje planincev v Bohinjski Bistrici

Planinsko Društvo Slovenske Konjice vabi v soboto, 14. junija 2014 na srečanje planincev PZS v Bohinjsko Bistrico. Odhod ob 6.30 uri zjutraj z avtobusne postaje v Konjicah.

Letos bo srečanje planincev v Bohinjski Bistrici. Posvečeno je 120. letnici otvoritve prve planinske koče Slovenskega planinskega društva. V programu prireditev so predvideni štirje pohodi, kolesarske ture in prireditev na prireditvenem prostoru. Pohodi bodo na Orožnovo kočo na Planini za Liscem, Rudnico, Planino Zajamniki, Vodnikov razglednik in Ogled Bohinjske Bistrice z okolico. Vse ture so lahke in trajajo od 3 do 5 ur.
Mi se bomo skupaj podali na Orožnovo kočo (1.338 m), kjer se lahko odpočijemo, okrepčamo s kakšno pijačo in s tem počastimo odprtje prve slovenske planinske koče. Hoje bo za 4 ure. Višinska razlika je 550 m.
Lep pohod bo tudi na Rudnico (946 m). To bo družinski izlet, ki bo popestren z Bohinjskimi pripovedkami, iskanjem fosilov in veliko dobre volje. Pohod je lahek in bo trajal 4 ure in pol, višinska razlika je 430 m, zato ste vabljeni starši z otroki ki uživajo v naravi.

Obvezna oprema za na pot so dobri in uhojeni, čevlji še posebej pri otrocih, rezervna oblačila, zaščita proti soncu, in v slučaju slabega vremena tudi zaščita proti dežju. Priporočljive so pohodne palice, priročen komplet prve pomoči ter malica in pijača za na pot. V Bohinjski Bistrici bo na prireditvenem prostoru poskrbljeno za hrano in pijačo. Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto

Povratek v Konjice bo predvidoma do 18. ure. Stroški avtobusnega prevoza so 15,00 € za člane in 7,00 € za mladino. Izlet bo vodila Lidija, prijave pa sprejema Vida na M 041 281 992 ali E vida.kamensek@gmail.com.