Konjiški planinci v NP Paklenica

Kot je že nekajletna navada, se konjiški planinci radi odpravijo na raziskovanje planin k sosedom. Letos so se odločili za Hrvaško in sicer za Nacionalni Park Paklenica. Del NP so enkrat že obiskali, vendar ga je bilo zaradi njegove veličine in zanimivosti vredno še enkrat obiskati in tokrat kar z dvema avtobusoma. Raziskovanje se je pričelo že takoj prvi dan popoldan po prihodu, ker so želeli izkoristiti prijetno pomladansko vreme.

Raziskovanje so nadaljevali že naslednje jutro v več skupinah, ker so želeli obiti čim večje področje parka in na koncu dneva strniti misli posameznih skupin ob druženju v »trenutno novo nastali Slovenski vasi«. Ker pa energija po dveh dneh aktivnega raziskovanja, nekaterim že malo usahne, malo je pomagalo tudi vreme, so si zadnji dan vzeli več časa za raziskovanje naselja Starigrad, ter si bogatili vtise v kulturnih znamenitosti in kulinaričnih vsebinah. Ob izpopolnjenih brbončicah, se je tudi tokratno raziskovanje končalo. Ob štetju ploh ter prijetnem izmenjavanju kratkih zgodb, z različno popestreno tematiko, so se kar hitro znašli na državni meji in kmalu tudi v domačem zavetju. In kakšen je že plan za naslednje leto?

Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

Mira Kuk