Pohod po Konjiški gori in stojnica v konjiškem Starem trgu

Ob DNEVU SLOVENSKEGA ŠPORTA in EVROPSKEGA TEDNA MOBILNOSTI vas v soboto, 23 .septembra 2023 vabimo na zjutraj na pohod po Konjiški gori in popoldan na predstavitev našega društva na stojnici v konjiškem Starem trgu.

Pohod po Konjiški gori

Planinsko društvo Konjice in Občina Slovenske Konjice vas vabita v soboto, 23. septembra 2023, na pohod po Konjiški gori.
Zbor pohodnikov bo ob 8.uri pri konjiški Športni dvorani, ob vznožju Konjiške gore. Trasa pohoda bo po markirani poti mimo gradu do konjiške lepotice – SKALE, vse do Treh križev. Izkoristite zadnjo septembrsko soboto s prijetnim pohodom po naši prekrasni Konjiški gori. Uživajte na lepo urejenih planinskih poteh v družbi svoje družine ali prijateljev. Na SKALI boste lahko uživali ob čudovitem razgledu na Konjice in širšo okolico. Pri Treh križih bo pogostitev za vse pohodnike. Nato vas čaka samo še sproščujoč sestop v dolino.

Pohodnikom priporočamo vremenskim razmeram primerno opremo in pohodne palice. Presenečenje za mlade pohodnike!

Na Gori vreme vedno je, zato bo vzpon v vsakem vremenu!

Predstavitev PD Konjice na stojnici v konjiškem Starem trgu

Popoldan vas med 16. in 19.uro vabimo v konjiški Stari trg na predstavitev društev iz našega lokalnega okolja. Med njimi se bo predstavilo tudi naše Planinsko društvo. Markacisti in vodniki vas vabijo na stojnico, kjer bodo prikazali uporabo plezalnih pasov in samovarovalnih kompletov, vezanje vozlov in še marsikaj. Kot lani, se boste tudi tokrat lahko preizkusili v risanju markacij in najboljša bo nagrajena. Najmlajše – Cici planince – pa čaka Vesela planinska šola.

Vabljeni!