X. Kolesarjenje po Dalmaciji

Vabimo vas na petdnevno kolesarsko druženje 13. 9. – 17. 9. 2023 kolesarjenje po Dalmaciji – Metković

Odhod bo, v sredo 13. 9. 2023 s parkirnega prostora pri Kmetijski zadrugi v Slovenskih Konjicah ob 02.30 uri.

Planinsko društvo Konjice – kolesarska sekcija organizira že deseto JUBILEJNO večdnevno kolesarsko turo. Izvedli jo bomo po sosednji državi Hrvaški, delno tudi po Bosni in Hercegovini. Naše izhodišče bo ponovno mesto Metković, kjer nas pričakujejo prijazni gostitelji iz Biciklističkog kluba Metković, kateri bodo tudi pomagali pri vodenju kolesarskih tur kolesarskim vodnikom planinskega društva. Vsi, ki ste že bili z nami, veste da nam je vedno lepo in prijetno. Naše kolesarske ture niso načrtovane kot tekmovanje s časom, ampak, da si ob poti ogledamo znamenitosti in značilnosti te pokrajine.

1. TURA (sreda 13.9.2023) nastanitev v hotelu s kolesi se bomo po stranskih poteh zapeljali do obale in se kopali.

2. TURA (četrtek 14.9.2023) Metković – Blagaj – Stolac – Drenovac – Donje Hrasno Dračevo – Metković

3. TURA (petek 15.9.2023) Metković – slap Kočuša – Ljuboški – Medjugorje -izhodišče Metković.

4. TURA (sobota 16.9.2023) zgodnje bujenje Metković-trajektna luka Ploče – Trpanj (pol otok Pelješac) – kolesarjenje po pol otoku – Potomlje (400 m tunel Dingač – OBVEZNA SVETILKA) – odkrivanje severnega dela pol otoka Podobuče – Orebić – Viganj – Lovište– Duba Pelješka (makadam) – Plaža Divna – Trpanj – Opuzen – Metković.

En večer presenečenje naših prijaznih gostiteljev.
Nedelja 17. 9. 2023 po zajtrku, nalaganje koles, vožnja domov z vmesnimi postanki ob poti.

Vozili bomo po asfaltu in delne odseke poti po makadamskih cestah. Načrtovane ture bomo v primeru neugodnega vremena ali kakršnih drugih vzrokov primerno prilagodili. Nastanjeni bomo v hotelu s polpenzionom. Za na kolesarske ture je priporočljivo imeti trekking ali gorsko kolo (gravel) – električno kolo.
Obvezna oprema vsakega udeleženca je kolesarska čelada, kolesarske rokavice, očala, rezervna zračnica, svetilka, nahrbtnik ali kolesarska torba, zaščita za sonce in dež hrana in pijača za čez dan ter VELJAVEN osebni dokument za prehod meje, ker se bomo na naših turah vozili ob jezeru in morju, je priporočljivo imeti na turi v nahrbtniku tudi kopalke, brisačo.
Strošek za turo je 250,00 EUR, kamor je všteta namestitev s polpenzionom v hotelu in strošek za gorivo in cestnino in ostala logistika (trajekt oseba + kolo). Zavarovanje z zdravstveno asistenco za tujino si vsak uredi sam. Kolesa bomo naložili na prikolico v ponedeljek 12. 9. ob 18. uri na parkirišču pri Kmetijski Zadrugi Slovenske Konjice.

Odhod bo v sreda zjutraj 13. 9. ob 2.30. uri, prav tako s parkirišča pri Kmetijski zadrugi. Vrnili se bomo v nedeljo 17. 9. v poznih večernih urah. Število prijav je omejena zaradi transporta.

Prijave zbira: Matjaž Rebernak M matjaz.rebernak@gmail.com