Planinsko potovanje na otok Krk

Vabimo vas na štiridnevno planinsko potovanje na Otok Krk – Baška

Termin: 24.9. – 27. 9. 2023 (4 dni; nedelja – sreda)

Krk je največji in najbolj dostopen hrvaški otok, ki je z obalo povezan s cestami in morjem, s središčem na istoimenskem otoku srednjeveško mesto Krk, ki se poleti spremeni v veliki oder s številnimi festivali in koncerti. Danes je ta zeleni otok – poln slikovitih mest na obali in v notranjosti – živahna turistična destinacija, ki sprejema goste skozi vse leto in ponuja poleg blage klime tudi pestro ponudbo. Otok je ustvarjen za rekreacijo. Obalo in notranjost bodo prepletali kolesarji, kot nalašč za raziskovanje na dveh kolesih, ki se lahko končajo z okušanjem lokalnih specialitet – krške jagnjetine ali jedi iz sveže ribe.

Program planinskega potovanja

Prvi dan:
Odhod avtobusa je 24.9.2023 ob 06.00 uri z avtobusne postaje v Slov.Konjicah. Vožnja do slovensko – hrvaške meje in nadaljevanje poti z krajšimi vmesnimi postanki ob avtocesti do otoka Krk.
Začetna tura (po želji) se prične že pred namestitvijo v hotelu (15 km, 5 ur hoje). Ostali udeleženci izberejo krajšo pot do Platoja Mjeseca (cca 7 km, 3 ure hoje) – ni zahtevna. Nastanitev v hotelu. Prosto popoldne. Večerja in nočitev.

!!! Prvi dan je potrebno pripraviti nahrbtnik za prvi pohod že na avtobusu.

Drugi dan:
Po zajtrku se ob dogovorjeni uri peš odpravimo na najvišji vrh otoka Obzova (568 m), se spustimo do mesta Punat (18 km,7 ur hoje), kjer nas bo čakal avtobus. Lažja skupina se odpravi po isti poti od hotela v počasnem tempu do Svetišča Majke Božje Goričke, od koder se vrnemo proti hotelu (7 km, 2,5 ure hoje). Prosto do večerje.

Tretji dan:
Po zajtrku se peš podamo do Vele Luke, po želji tudi do Male Luke (možno kopanje, odvisno od časovnice pohoda – dogovor). Za pot nazaj obstajata dve možnosti: daljša – ob sami obali (cca 19 km, 7 ur hoje), druga možnost skozi kanjon (17 km). Poti bo možno tudi skrajšati. Sledi večerja.

Četrti dan:
Po zajtrku se peš podamo do Vela Drage (cca 10 km, 2,5 ure hoje).
Vrnitev do avtobusa in na pot proti domu.

Cena planinskega potovanja je 180 €/osebo

Vključeno:

  • organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji, Hrvaški ter dnevnicami voznika,
  • namestitev v hotelu Corinthia Baška Sunny Hotel *** nacionalne kategorije v kraju Baška, v dvoposteljnih sobah, na bazi polpenziona, z vključeno turistično takso,
  • koriščenje notranjega in zunanjega bazena v hotelu,
  • vsi planinski izleti po programu.

DOBRA VOLJA, OBILO VESELJA IN SMEHA, NUJNA.

Možna doplačila:

  • osebna poraba, stroški dodatne prehrane in pijače ter aktivnosti izven programa.

Oprema:
Planinska oprema za sredogorje, planinski čevlji z trdim podplatom, vetrovka, po želji tudi pohodne palice, zaščita proti soncu (krema, pokrivala), topla oblačila, hrana, pijača na planinskih poteh, kopalke ter brisača za kopanje.
Poleg obvezne opreme ter osebnih stvari je NUJNO s seboj imeti POTNI LIST ali OSEBNO IZKAZNICO, člansko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto in evropsko zdravstveno kartico (naročite na ZZZS).
Informacije in prijave:

Prijavite se lahko člani PD Konjice z plačano članarino v pisarni društva do zapolnitve prostih mest.

Ob prijavi je potrebno vplačati celotni znesek v višini 180,00 €

Z prijavo in plačilom izleta izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje PD Slovenske Konjice in se z njimi strinjate.

*Program Planinsko potovanje Baška se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike in drugih razlogov.