Planinski pohod na Rombon

Planinsko društvo Konjice vabi v soboto, 15. julija 2023, na Rombon (2.208 m). Odhod ob 2. uri z avtobusne postaje v Konjicah. Rombon je razgledna gora nad Bovcem. Poznana je predvsem po tem, da je to gora z največ umetno narejenimi rovi v Sloveniji. Med 1.svetovno vojno so na tej gori kopali rove kateri so še vedno vidni in jih je res veliko. Razgled z vrha je zelo lep po zahodnih Julijskih Alpah. Lepo so vidni tudi Mangart, Jalovec in Triglav. Vrh ima vpisno knjigo in ima veliko prostora. Na voljo bosta daljša in krajša varianta.

Daljša varianta – vodnik Rajko Toman in vodniki PD Konjice
Iz trdnjave Kluže bomo šli po stari vojaški mulatjeri proti vrhu Rombona. Vzpona je približno 5.5 ur. Če si bo kdo premislil lahko do zgornjo postajo vojaške tovorne žičnice (1.313 m) iz prve svetovne vojne počaka na drugo skupino. Na poti ni vode zato jo je treba dovolj vzeti s seboj. Sestopili bomo mimo Čukle proti Bovcu, kjer nas bo čakal avtobus – sestop 4 ur. Pot ni tehnično zahtevna je pa kondicijsko zelo naporna. Potrebna zadostna količina tekočine

Krajša varianta – Vodnik Matjaž Rebernak in vodniki PD Konjice
Po isti poti kot prva skupina bodo šli na zgornjo postajo vojaške tovorne žičnice (1.313 m) iz prve svetovne vojne. Ob poti si bomo ogledali trdnjavo Fort Hermann, ki so jo Italijani hitro po začetku soške fronte uničili. Vzpona je približno 3 ure Vrnili se bomo krožno do izhodišča– sestop 2 ure.


Prijave sprejema Marija Gorinšek na E marjanca61@gmail.com ali na M 041 774 728. Ob prijavi navedite ime in priimek ter tel. številko. Prispevek za avtobusni prevoz je 25,00 € za odrasle in 15,00 € za mladino. Vodila bosta Rajko Toman in Matjaž Rebernak s pomočjo vodnikov PD Slov. Konjice. Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino PZS za tekoče leto. Poskrbeti je potrebno za dobre planinske čevlje, zaščito proti soncu, vetru in dežju.

Povratek je predviden do 22 ure.

Vodniki si pridržujemo pravico do določenih sprememb ali odpovedi izleta zaradi nepredvidenih okoliščin ali zavrnitve udeleženca zaradi neprimerne opreme ali drugih dejavnikov. Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem.

Lep planinski pozdrav!