Pohod na Stolpnik ob Dnevu državnosti

Planinsko društvo Konjice vabi v nedeljo, 25. junija 2023, ob Dnevu državnosti, na 29. pohod družin in 3.memorialni pohod Uroša Vahterja na najvišji vrh Konjiške gore Stolpnik, 1.012 m.

Zbor pohodnikov ter kolesarjev bo ob 8.00 uri pri konjiški Športni dvorani ob vznožju Konjiške gore. Trasa pohoda bo po Zmajčkovi gozdni učni poti in nato po markirani poti na sam vrh ,kolesarji pa se po drugi poti pohodnikom priključijo na vrhu.

Pričnite letošnje poletje s prijetnim pohodom ali kolesarjenjem po naši prekrasni Konjiški gori. Uživajte na lepo urejenih planinskih poteh v družbi svoje družine ali prijateljev. Po dve do triurnem vzponu in čudovitem razgledu z vrha stolpa, vas nato čaka še sproščujoč sestop v dolino.

Možni so tudi dostopi s Črešnjic, Stranic, Kamne Gore, od Žičke kartuzije …

Pohodnikom priporočamo vremenskim razmeram primerno opremo in pohodne palice, kolesarjem pa gorsko ali treking kolo, zaščitno čelado, rokavice !

Med 10. in 12. uro bo na vrhu pripravljen topel čaj in še kaj…Presenečenje za mlade pohodnike. Na Stolpnik vabimo tudi naše prijatelje planince iz okoliških planinskih društev.

Na Gori vreme vedno je, zato bo vzpon ob vsakem vremenu.
Ob sestopu iz vrha vas lovci vabijo na golaž v lovsko kočo Štepih.

VABLJENI!

UO PD Konjice