Kolesarjenje po Beli krajini

Kolesarska sekcija Planinskega društva Konjice vas vabi v soboto, 24. junija 2023, na kolesarjenje po Beli krajini.

Zbor kolesarjev bo ob 5.40 pred Kmetijsko zadrugo v Slov.Konjicah, kjer bomo kolesa naložili na prikolico in se s kombiji ob 6.00 uri odpeljali proti Beli krajini.

Začetek krožne kolesarske ture bo v Metliki in bo potekala Metlika-Podzemelj-izvir Krupe-Semič-Jugorje-Metlika. Prekolesarili bomo približno 50 km, kar bo časovno 5-6 ur.

Turo bo vodil Tomi Retuznik TKV1. Njegov pomočnik bo Jože Kamenšek.
Med kolesarjenjem si bomo ogledali letalo DC-3 Dakota v kraju Podzemelj, ki je razstavljeno v spomin na medvojno partizansko letališče, od koder so Angleži in Američani vozili ranjence v zavezniške bolnišnice v Italijo, partizanom pa so dostavljali orožje in drug material. Pri Semiču se bomo povzpeli do izvira reke Krupe, ogledali pa si bomo še veliko zanimivosti. Kolesarili bomo delno po asvaltu in delno po makadamu.

Tura je srednje zahtevna, zato priporočamo, da se je udeležite tisti, ki imate letos prevoženo že kakšno turo. Za kolesarjenje priporočamo treking ali gorsko kolo.

OBVEZNA OPREMA VSAKEGA UDELEŽENCA: kolesarska čelada, kolesarske rokavice, očala ,VELJAVEN osebni dokument, zaščita za sonce in oblačila za primer dežja. Vsak udeleženec naj ima s sabo tudi rezervno zračnico, tlačilko in osnovno orodje za hitra popravila.

Načrtovano turo bomo v primeru neugodnega vremena ali kakršnih drugih vzrokov primerno prilagodili.

Hrana in pijača bo iz nahrbtnika, postanki pa po dogovoru. Povratek v Slov.Konjice bo v večernjih urah.

Prijave sprejema TOMI RETUZNIK na M 041 494 077.

Strošek za prevoz udeležencev in koles je 30,00 EUR/osebo.

Število udeležencev je omejeno na 23, zato pohitite s prijavami.