Srebrni častni znak PZS – Apolonija Rečnik

Srebrni častni znak PZS se podeljuje posameznikom za dolgoletno uspešno delo na področjih opisanih v 2. členu pravilnika, ki so praviloma že prejeli bronasti častni znak PZS in je od podelitve minilo vsaj 5 let.

Obrazložitev predloga
Apolonija je celo svojo delovno dobo posvečala vzgoji predšolskih otrok. Veliko mero odgovornosti in veselja do narave je znala prenašati na svoje varovance, ki so radi bili v njeni bližini. Zdaj uživa v krogu starejših planincev in s svojo vedrino popestri vsak pohod in aktivnost, ki sledi. Udeležuje se društvenih pohodov, prav tako tudi tedenskih pohodov starejših planincev – Četrtkovcev.

Apolonija Rečnik
Ob povabilu na podelitev sem bila presenečena, ob prejemu srebrnega častnega znaka PZS pa ponosna in počaščena.
Že od nekdaj uživam v gibanju v naravi in občudovanju njenih lepot. To navdušenje sem dolga leta prenašala tudi na otroke v vrtcu, ki sem jim utirala prve planinske poti. Ob spodbudi Vide Kamenšek sem se udeležila izobraževanja v Bavšici, kjer sem pridobila naziv “mentor planinske skupine” in vse do upokojitve vodila Ciciplanince v vrtcu. Lepo je bilo, dokler je trajalo.
Sedaj se veselim četrtkov, ko skupaj s Četrtkovci spoznavam nove, neznane poti, hribe, skupaj premagujemo različne ovire, opazujemo in se čudimo, se smejimo, proslavljamo,…skratka uživamo in se imamo lepo. Hvaležna sem, da sem lahko del skupine čudovitih ljudi, s katerimi si želim narediti še veliko varnih korakov in ustvariti veliko lepih spominov.
Iskrena hvala PD za podeljeno priznanje in čestitke vsem dobitnikom priznanj.