Pohod na Slavnik

V soboto, 4. marca 2023, vas vabimo na SLAVNIK (1.028 m)

Odhod bo ob 6. uri iz AP v Konjicah.
Mimo Ljubljane, Postojne, Nanosa se peljemo do Kozine in naprej do vasi Skadanščina. Tu se po začel naš »naskok« na razgledni Slavnik. Pogled z vrha nam seže od morja pa vse do Alp in Snežnika (če nam vreme dopušča). Tik pod vrhom se nahaja Tumova koča, ki so jo odprli leta 1957. Slavnik je najbolj priljubljen planinski in kolesarski cilj Obalnokraške regije.
Hoje bo okoli 4 ure. Do vrha bomo potrebovali okoli 2 uri in premagali 450 višinskih metrov. Pot je nezahtevna, poteka po makadamski cesti in skozi gozd, krajši del poti proti vrhu je malo bolj strm. Sestopili bomo na zahodno stran Slavnika do vasi Prešnica.
Povratek v Konjice je predviden do 18. ure.

Cena avtobusnega prevoza bo 20,00 € za člane in 10,00 € za mladino.

Pohod bosta vodila Franc M 031 645 017 in Irena M 064 178 016 s pomočjo vodnikov PD Konjice, prijave pa do zapolnitve sedežev na avtobusu zbira Marija Gorinšek na E marjanca61@gmail.com ali na M 041 774 728. Ob prijavi navedite ime in priimek ter tel. številko.
Vsi udeleženci morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto in veljaven osebni dokument.
Poskrbeti je potrebno za ustrezno psihofizično kondicijo, dobre planinske čevlje, zaščito proti soncu, vetru, dežju in mrazu. Priporočljive so pohodne palice.
Hrana in pijača iz nahrbtnika ali na Tumovi koči (5,00 do 10,00 €).
Vodniki PD Konjice si pridržujemo pravico do sprememb na turi zaradi objektivnih razlogov (stanje na poteh, vreme, stanje udeležencev…).

Zemljevid: iz Skadanščine do Prešnice.