Bronasti častni znak SPD – Slavica Novačan

Bronasti častni znak PZS se podeljuje posameznikom za daljše, vsaj petletno, uspešno delo na področjih opisanih v 2. členu pravilnika.

Obrazložitev predloga
Čeprav je prišla v naše društvo iz sosednjega društva, smo jo takoj sprejeli medse. Dolgo je bila pri Grmadnikih. Zdaj je s svojo milino, prijaznostjo in veselo naravo osvojila naša srca, sprejeli smo jo za svojo. Ona zna narediti najboljši segedinar, najboljši kruh, pecivo in še kaj. Je prijazna in vztrajna pohodnica in svoje izkušnje rada deli naprej. Ona je zdaj v skupini Četrtkovcev pravi sonček in radi jo imamo. Slavica je planinka od nog do glave, je naša.

Slavica Novačan
Dragocena je pot po kateri hodiš in ne kraj kamor si namenjen.
Prijetno sem bila presenečena, ko sem dobila povabilo za podelitev priznanja na tradicionalnem zboru PD Konjice. Spraševala sem se, zakaj pa jaz? Ko pa sem malo pomislila nazaj, sem ugotovila, da sem že res dolgo član Planinske zveze. Z veseljem sem prehodila že veliko slovenskih gora s svojo družino pri Planinski sekciji Cinkarna, ki se je preimenovala v PD Grmada. Med drugim smo kar štirikrat osvojili Triglav, nazadnje leta 2015. Ko sem ostala sama, so mi družbo v hribih delali moji vnuki.
Najbolj pa sem hvaležna svojemu iskrenemu prijatelju Zdravkotu, da me je pred dobrimi štirimi leti pripeljal med Četrtkovce. Hvala vsem, da so me sprejeli v svojo sredino, še posebej ge.Vidi Kamenšek, takratni vodji. Z njeno podporo mi je bila spet omogočena strast do planinstva z drugimi.
Iskrena hvala za podelitev bronastega častnega znaka, resnično sem ponosna na to priznanje. Hvala vam za prepoznavanje mojega veselja pri uresničevanju planinskih ciljev.