Jubilejni Vincekov pohod v Podgorcih

V soboto, 21. januarja 2023, smo se člani Planinskega društva Slovenske Konjice podali na tradicionalni 20. Vincekov pohod v Podgorce. Pohod so organizirali in vodili člani TD in vinogradniki iz Podgorcev.
Na okoli 10 km dolgo pot med vinogradi in po gozdu smo se s kozarcem okoli vratu podali polni pričakovanj. Za vsakim ovinkom smo uživali smo ob lepih razgledih, vzdušja pa niso pokvarile niti hladne zimske temperature. Na poti smo okušali dobra vina tamkajšnjih vinogradnikov, vmes pa se okrepčali z zaseko in »lükom« ter s kranjsko klobaso, se greli s čajem in kuhanim vinom, ob povratku pa so nas postregli s pravo domačo kislo juho. Za pohodnike so domačini pripravili tudi krajši kulturni program ter predstavitev reza vinske trte. Z vsakim prehojenim kilometrom je naraščala tudi dobra volja, dobra vinska kapljica pa nam je hitreje pognala kri, nas ogrela in iz naših ust zvabila pesem.
Prijazni in radodarni domačini iz Podgorcev nas niso odslovili praznih rok – za spomin smo dobili spominski kozarec ter odrezano vinsko rozgo.