Tradicionalni zimski vzpon na Stolpnik

Konjiški planinci smo v ponedeljek, 26.12.2022, organizirali že 28.zimski vzpon na Stolpnik (1012m), ki bo udeležencem ostal v spominu po številčnosti in prijetnem vzdušju pod stolpom. Zjutraj so na Stolpnik prvi prišli markacisti in vodniki našega društva, ki so pod vodstvom društvenega gospodarja Tomaža Drofenika pripravili vse potrebno za sprejem pohodnikov. Skuhali so čaj in vino, razrezali božični kruh ter izobesili zastave. Od desete ure naprej so imeli polne roke dela. Iz vseh smeri so množično prihajali pohodniki in se pod stolpom družili med sabo. Prijetno je bilo slišati vrvež in smeh. Med pohodniki je bilo veliko družin, kolesarjev in pohodnikov s svojimi štirinožnimi prijatelji.

Na Stolpnik pa so prišli tudi planinci iz planinskih društev Loče, Zreče, Dramlje, Vojnik, Oplotnica, Polskava, Makole, Šentjur, Poljčane, Sv.Trojica in drugod. Med njimi so se srečali mnogi stari planinski prijatelji in sklenila mnoga nova poznanstva.

Druženje se je zaključilo okoli 14.ure. Ob povratku iz Stolpnika so lovci v koči na Štepihu pripravili izvrsten divjačinski golaž. Sledila je le še pot nazaj na izhodišča.

Tako smo po dveh letih ponovno praznovali dan samostojnosti in enotnosti na najvišjem vrhu Konjiške gore. Kljub lepo preživetemu dnevu, pa smo nekaj pogrešali.

Sneg.

Za PD Konjice Robert Vrečko