28. zimski vzpon na Stolpnik

V ponedeljek, 26. decembra 2022, vas vabimo na 28. zimski vzpon na Stolpnik (1.012 m)

Konjiška gora (Konjiško hribovje) je podolgovato pogorje z več vrhovi (najvišji Stolpnik, 1012 mnm), ki geološko in geografsko gledano predstavlja najbolj vzhodne odrastke Karavank (t.i. Vitanjsko-Konjiške Karavanke).Iz glavnega grebena Konjiške gore izstopa sedem vrhov. Na zahodu je Jurjev vrh (674 mnm), sledijo mu Srobotni vrh (996 mnm), najvišji vrh Stolpnik (1012 mnm), Jelenov vrh (924 mnm), Tolsti vrh (870 mnm), Babič (749 mnm) in Golo rebro (600 mnm).

Odhod ob 9. uri izpred konjiške športne dvorane, ob vznožju Konjiške gore, 333 m, na Zmajčkovo gozdno učno pot in nato po markirani poti na sam vrh!

Opozarjamo na zaprto brv čez potok Gospodična na začetku Zmajčkove poti. Obhod je po cesti pokopališče-Trije križi.

Za vzpon iz Konjic bomo potrebovali 2 do 2 1/2 ure. Možni so tudi dostopi s Črešnjic, Stranic, Kamne Gore, od Žičke kartuzije…
Priporočamo vremenskim razmeram primerno opremo in pohodne palice! Med 11. in 12. uro bo na vrhu pripravljen topel čaj in še kaj! Na Gori vreme vedno je, zato bo vzpon v vsakem vremenu!

Vodili bodo: Branko Obrovnik, Tomaž Levart in Jože Kamenšek s pomočjo vodnikov PD Slov. Konjice.
Vsi udeleženci morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto. Poskrbeti je potrebno za dobre planinske čevlje, zaščito proti soncu, vetru in dežju. Priporočajo se pohodne palice. Ob povratku ki, je predviden do 14. ure nas lovci vabijo v Kočo na Štepihu na srnin golaž.

Vodniki si pridržujejo pravico do določenih sprememb in odpovedi izleta zaradi nepredvidenih okoliščin ter zavrnitve udeleženca zaradi neprimerne opreme ali drugih dejavnikov. Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem.