V neznano

V soboto, 26. novembra 2022, vas vabimmo na jesenski pohod v neznano

Odhod ob 7.uri z avtobusne postaje v Konjicah. Sledila bo vožnja z avtobusom. Na voljo bosta dve varianti pohoda in sicer:

Daljša:
Pot nas bo vodila po manj znanih poteh na znane cilje. Večinoma bo potekala po gozdu in se bo vseskozi zložno vzpenjala. Čaka nas od 4 – 5 ur lahke hoje. Vmes bo ena priložnost za nakup pijače. Na cilju bo planinska koča z možnostjo nakupa hrane in pijače. Vsa okrepčila na poti iz nahrbtnika. Pot ni tehnično zahtevna in je primerna za vse generacije. Priporočajo se pohodne palice.

Krajša:
Po izstopu daljše skupine bodo preostali udeleženci nadaljevali z vožnjo do prve jutranje kave. Po krajšem transferju bomo pohod pričeli nekoliko višje. Pot bo potekala po gozdu, ni tehnično zahtevna in bo trajala 2 – 3 ure. Obe skupini imata skupen cilj, tam bo priložnost za hrano in pijačo. Okrepčila na poti iz nahrbtnika. Priporočajo se pohodne palice. Ob lepem vremenu bo priložnosti za fotografiranje dovolj.

Več podrobnosti in navodil bo sledilo na izletu samem.

Prijave sprejema Štefka Gorenak na e-naslov E gorenak.stefka@siol.net. Mobilna številka za tiste, ki nimajo elektronske pošte M 031 377 752. Ob prijavi navedite ime in priimek ter telefonsko številko.
Prispevek za avtobusni prevoz je 10,00 €/odrasli in 5,00€/mladina.

Vodila bosta Tomaž Levart (daljša varianta) in Alenka Tajnikar (krajša varianta) s pomočjo vodnikov PD Slov. Konjice.

Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto. Poskrbeti je potrebno za dobre planinske čevlje, zaščito proti soncu, vetru in dežju. Priporočajo se pohodne palice.

Povratek je predviden do 17. ure.

Vodnika si pridržujeta pravico do določenih sprememb ali odpovedi izleta zaradi nepredvidenih okoliščin ali zavrnitve udeleženca zaradi neprimerne opreme ali drugih dejavnikov. Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem.

Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.
(Nejc Zaplotnik)