Srebrni častni znak PZS – Ana Butolen

Srebrni častni znak PZS se podeljuje posameznikom za dolgoletno uspešno delo na področjih opisanih v 2. členu pravilnika, ki so praviloma že prejeli bronasti častni znak PZS in je od podelitve minilo vsaj 5 let.

Obrazložitev predloga:
Ana je članica našega PD od 2008. leta. Bila je tudi tajnica, ki je zelo vestno opravljala dokumentacijo in je bila v veliko pomoč predsednici. Bolezen jo je prikrajšala za daljše pohode, vendar je velika ljubiteljica narave in njeno znanje na področju zelišč in gob je zelo obsežno. V gozdu najde svoj mir in življenjski navdih. Občasno nas obvešča o svojih podvigih, tako da popestri raznolikost naših članov.

Ana Butolen:
Zahvaljujem se predlagateljem za predlog častnega priznanja Srebrni častni znak PZS. Lepo je prejeti priznanje, saj to pomeni, da se ceni delo in prizadevanja za dobrobit društva istočasno pa je to tudi motivacija za prihodnost.
Lepo je bilo in še vedno je, sodelovati v tako množičnem društvu kot je naše, kjer se srečujeta mladost in starost z istimi cilji in hotenji. V čast mi je že članstvo in s ponosom gledam mlade planince, ki z navdušenjem stopajo po naših že uhojenih poteh, tako da nas ni potrebno skrbeti za bodočnost ljubiteljev gora in narave.