Olševa

V soboto, 29. oktobra 2022, vas vabimo na planinski pohod na Olševo (1.929 m)

Odhod ob 6.uri z avtobusne postaje v Konjicah.
Za Olševo bi skoraj lahko rekli, da je pogorje, saj ima kar nekaj vrhov in dolgo prostrano pobočje s slikovitimi razgledi. Z vrha se s severa vidijo prostorna polja ob Dravi, na zahodu Karavanke in Julijci, na jugovzhodu pa pogorje Grintavcev kot na dlani. Tudi Robanov in Matkov kot se ne moreta skriti.
Najvišji vrh je Govca (1929 m). Naše izhodišče bo Turistična kmetija Rogar Podolševa (1.240 m). Izvedli bomo daljšo in krajša turo.

Daljša:
Turistična kmetija Rogar – Potočka zijalka – Obel kamen – Govca – Visoka peč – Gladki vrh – Odenični hrbet – Spodnje sleme (10 km – 6,5 ur hoje -680 višinskih metrov)

Krajša:
Turistična kmetija Rogar – Potočka zijalka – Rogar (4 km – 3 ur hoje – 390 višinskih metrov)

Prijave sprejema Štefka Gorenak na E gorenak.stefka@siol.net. Mobilna številka za tiste, ki nimajo elektronske pošte M 031 377 752. Ob prijavi navedite ime in priimek ter telefonsko številko.
Prispevek za avtobusni prevoz je 15,00 € za odrasle in 5,00 € za mladino.

Vodila bosta Irena Rihtarič in Branko Obrovnik s pomočjo vodnikov PD Slov. Konjice.

Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto. Poskrbeti je potrebno za dobre planinske čevlje, zaščito proti soncu, vetru in dežju. Priporočajo se pohodne palice.

Povratek je predviden do 18. ure.

Vodnika si pridržujeta pravico do določenih sprememb ali odpovedi izleta zaradi nepredvidenih okoliščin ali zavrnitve udeleženca zaradi neprimerne opreme ali drugih dejavnikov. Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem.