Konjiški planinci na Ratitovcu (1.678 m)

Prva septembrska sobota je bila s prijaznim poznopoletnim vremenom kot nalašč za prečenje Ratitovca. 45 planincev PD Konjice je v zgodnjih urah zapustilo domače kraje ter se iz Prtovča nad Železniki podalo med zelene travnike in skalna ostenja mogočnega pogorja Ratitovec. Krekovo kočo na Ratitovcu so olajšali za kar nekaj slastnih flancatov, potem pa so nadaljevali s prečenjem preko vrhov Altemaver, Krement, Ovharn in Kačji rob, vse do Soriške planine. Obe skupini sta se varno in zadovoljno vrnili v dolino, skupil jih je samo en par planinskih čevljev, pa še tem so planinski prijatelji priskočili na pomoč z obvezami in trakovi. Voznik Aleš jih je varno pripeljal skozi vse ozke gorske ovinke do Trojan, kjer so uspešno nadomestili izgubljene kalorije. Preživeli so prekrasen dan v gorenjskih planinah. Zapisala Alenka Tajnikar

Skupaj smo preživeli krasen dan na Ratitovcu in Soriški planini. Vreme je poskrbelo za zares prekrasne razglede na vse strani neba ,na vse vrhove, ki se se lesketali v soncu in privabljali naše poglede. Hoja je bila prijetna, vzdušje med pohodniki pa še prijetnejše, polno veselja in smeha, prijetnih pogovorov med udeleženci. Zato se zahvaljujem vodniku Tomažu in vodnici Alenki za dobro vodenje in organizacijo pohoda, prav tako tudi ostalim prisotnim vodnikom in seveda vsem udeležencem , ki so s svojo dobro voljo in pripadnostjo dodali svoj kamenček v mozaik prijetnosti pohoda. Matjaž, Martin in Tomaž so se potrudili pri reševanju poškodovancev – mojih čevljev, ki so med hojo izgubili podvozje. Hvala vam!!! Upam, da se spet kmalu srečamo in skupaj doživimo še kak tak prijeten dan !!!
Zapisal Srečko Gorinšek

Pohod po dolgem času je bil zame osvežujoč, zanimiv in lep. Kljub začetnim izzivom je potem šlo kot namazano. Hvala predsedniku za podporo in potrpežljivost.
Všeč mi je bilo tudi, ko je Alenka na avtobusu povedala malo o tem, kam gremo in o kraju katerega srečamo. Pohvalno.
Zapisala Klara Frangež