Kolesarjenje v Dalmaciji – Otok Brač

Vabimo vas na sedemdnevno kolesarsko druženje, 12. 9. – 18. 9. 2022 kolesarjenje v Dalmaciji – Otok Brač

Vabimo vas, da se nam pridružite na kolesarjenju po otoku Brač. Le-ta je z Vidovo goro najvišji otok na Jadranu. Z dolžino 40 km in širino 13 km je Brač tretji največji otok med vsemi otoki in otočki na hrvaški obali.
Odhod bo v ponedeljek, 12. 9. 2022 ob 3.00 zjutraj, s parkirnega prostora pri Kmetijski zadrugi v Slovenskih Konjicah.
Planinsko društvo Konjice – kolesarska sekcija organizira že deveto večdnevno kolesarjenje. Letos ga bomo prvič izvedli na otoku BRAČ. Naše izhodišče bo ribiška vasica POSTIRA, ki je bila leta 2012 razglašena za najlepšo dalmatinsko vasico. Nastanjeni bomo v apartmajski hiši tik ob morju.
Kolesarske ture so primerne tako za gorska, kot tudi za treking in električna kolesa.

1. dan: SLOVENSKE KONJICE – SPLIT – SUPETAR – POSTIRA
Odhod treh kombijev iz Slovenskih Konjic ob 03.00 zjutraj. Vožnja do državne meje, mimo Zagreba in naprej po hrvaški avtocesti do Splita. Prihod v splitsko luko okoli 10.00 dopoldan. Imeli bomo nekaj prostega časa za sprehod po znameniti splitski tržnici. Vkrcanje na trajekt ob 11.00. Po prihodu na otok sledi krajša vožnja do prijetne vasice Postira in namestitev v apartmajih. Popoldne bomo lahko izkoristili za krajši izlet s kolesom ali sprehod po idilični vasici.

2. – 6. dan: Kolesarjenje po otoku BRAČ
Vsak dan po zajtrku bomo sedli na kolesa in se odeplajli na odkrivanje otoka Brač. Levo, desno, gor in dol, na sever in jug, vzhod in zahod. V glavnem ogledali si bomo vse, kar je zanimivega na otoku. 😊 Kolesarili bomo po asfaltiranih cestah, delne odseke poti po makadamskih cestah in kolovozih. Načrtovane ture bomo v primeru neugodnega vremena ali kakršnih drugih razlogov primerno prilagodili. Nastanjeni bomo v apartmajski hiši (hrano si pripravljamo sami).

7.dan: POSTIRA – SUPETAR – SPLIT – SLOVENSKE KONJICE
S prijetnimi občutki in polni vitamina D se bomo odpeljali proti domu.
Obvezna oprema vsakega udeleženca: kolesarska čelada, kolesarske rokavice, očala, rezervna zračnica, svetilka, nahrbtnik ali kolesarska torba, zaščita za sonce in dež, hrana in pijača za čez dan. VELJAVEN osebni dokument za prehod meje
Ker se bomo na naših turah vozili ob morju, je priporočljivo na turi v nahrbtniku ali kolesarski torbi imeti tudi kopalke, brisačo, kremo za sončenje ….

Strošek kolesarjenja znaša 250,00 € in vključuje: namestitev v apartmajski hiši, zajtrk ter večerjo, strošek goriva, cestnino in ostalo logistiko (trajekt oseba + kolo). Zavarovanje z zdravstveno asistenco za tujino si vsak uredi sam. Kolesa in opremo bomo naložili na prikolico v nedeljo, 11. 9. ob 18.00, na parkirišču pri Kmetijski Zadrugi Slovenske Konjice. Odhod bo v ponedeljek, 12. 9. zjutraj ob 03.00, prav tako s parkirišča pri Kmetijski zadrugi. Vrnili se bomo v nedeljo, 18. 9. 2022, v poznih večernih urah.
Število prijav je omejena zaradi logistike in transporta koles.

Informacije in PRIJAVE:
Matjaž Rebernak E matjaz.rebernak@gmail.com