Praznično kolesarjenje na Ptujsko goro

V ponedeljek, 15.8.2022, na sončen praznični dan, smo se kolesarji kolesarske sekcije PD Konjice odpravili na kolesarjenje na Ptujsko goro. Kolesarjenja se je udeležilo 14 kolesarjev. Zbrali smo se ob 7.uri pred Kmetijsko zadrugo v Konjicah in se odpravili po kolesarski stezi proti Tepanju. Zavili smo proti Sv. Jerneju, ter po prvem postanku pot nadaljevali skozi Ličenco proti Križnemu vrhu, od tam pa skozi kraj Laporje do Pečk. Tam smo se povzpeli na vrh in po planoti nad Majšperkom pot nadaljevali do Ptujske gore. Postanek pred cerkvijo so nam olepšali domačini s tradicionalno pogostitvijo. Udeležili smo se sv. maše, nato pa pot nadaljevali proti kraju Stoperce, kjer smo imeli zasluženo kosilo ter krajši čas za počitek.

Okrepčani smo pritisnili na pedala in pospešili ob Dravinji proti Konjicam. Na poti smo se nekajkrat ustavili za osvežitev s pijačo in sladoledom.

V Konjice smo se vrnili okoli 18.ure prepojeni z lepimi občutki in energijo, ki smo jo dobili na poti. Preden smo se razšli, pa smo se še dogovorili za nove ture, ki bodo sledile…

Zapisal Tomi Retuznik

Kolesarska sekcija PD Konjice

Ko kolesarjenje postane užitek