Kaninsko pogorje

V soboto, 13. avgusta 2022, vas vabimo na turo v Kaninsko pogorje Kaninski podi – Visoki Kanin – Prestreljenik

Odhod ob 4. uri z avtobusne postaje v Konjicah.

Od izhodišča v Bovcu se z gondolo odpeljemo na Kaninske pode, postaja D, 2.180 m, ki bo izhodišče za različne ture:

Zahtevna tura:
Postaja D – dom Petra Skalarja (zaprt) – Visoki Kanin, 2.587 m – Prestreljeniško okno – po želji še Prestreljenik, 2.498 m – postaja D; (cca 10 km, vzponi 800 m, skupno 6 do 7 ur). Tura nas mimo doma vodi čez krušljive Dolge pode, na izpostavljenih delih grebena so za pomoč jeklenice, zaradi nevarnosti padajočega kamenja je obvezna čelada.
Ferata Prestreljenik: s slikovitega Prestreljeniškega okna sledi dokaj vodoravno gornji polici, se na sredini spusti poličko nižje in se lahko zaključi z vzponom na Prestreljenik, skupno okoli 2 uri. Ferata je lahka, težavnost A, vendar je izpostavljena, zato je obvezna čelada in samovarovalni komplet.

Prestreljenik

Lahke poti:
Od postaje D po Kaninskih podih mimo Grdega Vršiča in pod Prestreljenikom do Prevale in nazaj… Cena dvosmerne vozovnice za gondolo za planince je 21,00 €; za mladino 16,00 €. Zadnja gondola v dolino ob 16. uri.
Prijave sprejema Štefka Gorenak na E gorenak.stefka@siol.net. Mobilna številka za tiste, ki nimajo elektronske pošte M 031 377 752. Prispevek za avtobusni prevoz in gondolo: 40,00 € za odrasle in 20,00 € za mladino.
Povratek je predviden do 20. ure. Vodili bodo vodniki PD Konjice

Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto in osebni dokument za prestop meje. Uporaba zašitne maske v skladu z veljavnimi NIJZ priporočili. Poskrbeti je potrebno za dobro planinsko obutev, zaščito proti soncu, vetru in dežju. Na poti hrana in pijača iz nahrbtnika oziroma na gornji postaji D.

Planinske poti na Kaninskem pogorju