Popisani tabli na planinsko-kolesarski poti

V naravo gremo, da zbistrimo misli, se nadihamo zraka, se gibljemo in sprostimo. Na Konjiški gori je dovolj prostora, ki si ga pohodniki in planinci delimo s kolesarji, gobarji, lovci, gozdarji in z živalmi. Za vse je dovolj prostora. Ko srečaš koga, nič ne stane, če se mu nasmehneš, ga lepo pozdraviš in prijazno ogovoriš. Ko srečaš kolesarja mu daš prednost, saj se mu kot pešec lažje izogneš. Če srečaš živali, jih ne plašiš, ampak se jim nemoteče izogneš. Na žalost nekateri pohodniki na goro ne pridejo z dobrimi nameni. Ni dolgo, ko sta Zavod za šport in KD Brez zavor namestila lične table za njihove kolesarske poti, od katerih je le pot proti Skali na relaciji med gradom in prvim prečkanjem ceste skupna za pohodnike in kolesarje. Kdor je popisal kolesarski tabli, se ni zavedal, da je za njimi trud in dober namen tistih, ki so jih postavili. V naravi ni moje in ni tvoje in ni samo zame…Pozivamo osebo, ki je popisala table, da jih tako, kot jih je skrivaj popisala, tudi očisti.

PD Konjice