S Pokljuke na Debelo peč

V soboto, 11. junija 2022, vas vabimo na planinski pohod s Pokljuke na Debelo peč (2.014 m)

Odhod ob 5. uri z avtobusne postaje v Konjicah.

Debela peč je dostopen in pogosto obiskan dvatisočak, ki se z ene strani strmo dviga nad dolino Krme, na drugo stran pa se zložno spušča proti prostranim Pokljuškim gozdovom. Z vrha se nam odpre lep razgled na najvišje vrhove Julijskih Alp in Karavank. Peljali se bomo mimo Ljubljane, Bleda, pot pa bomo začeli na Rudnem polju na Pokljuki. Na voljo bosta dve varianti, zahtevna in nezahtevna.

Zahtevna:
Rudno polje – Viševnik (2.050 m) – Debela peč (2.014 m) – Blejska koča na Lipanci – Rudno polje
(17 km, +1.250m, -1.250m)
Ta varianta zahteva dobro psihofizično pripravljenost. Dvignili se bomo za okoli 1.250 metrov in se za toliko tudi spustili, hoje bo za okoli 7 do 8 ur. Možnost okrepčila na Blejski koči.

Nezahtevna:
Rudno Polje – Blejska koča na Lipanci (1.630 m) – Šport Hotel
(11 km, +450m, -370 m)
Ta varianta ni zahtevna, 4 ure lahke hoje. Z Rudnega polja se bomo podali do Blejske koče na planini Lipanci (1630 m), ki je znana kot prijazna planinska postojanka, odprta celo leto in zelo priljubljena med turnimi smučarji. Spustili se bomo do Šport Hotela na Pokljuki.
Od Blejske koče na Lipanci bo možen tudi vzpon na Debelo peč, za tiste, ki si boste želeli nekoliko več hoje, ostali pa boste med tem uživali v gostoljubju Blejske koče. Dodatni 2 uri in pol hoje.
Blejska koča – Debela peč – Blejska koča
(5 km, +450m, -450m)

Prijave sprejema Štefka Gorenak na E gorenak.stefka@siol.net. Mobilna številka za tiste, ki nimajo elektronske pošte M 031 377 752. Ob prijavi navedite ime in priimek ter telefonsko številko.
Prispevek za avtobusni prevoz je 25,00 € za odrasle in 15,00 € za mladino.

Vodila bosta Tomaž Levart in Alenka Tajnikar s pomočjo vodnikov PD Slov. Konjice.

Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto.

Poskrbeti je potrebno za dobre planinske čevlje, zaščito proti soncu, vetru in dežju. Priporočajo se pohodne palice.

Na poti hrana in pijača iz nahrbtnika oziroma na Blejski koči, na Rudnem polju ali v Šport hotelu.

Povratek je predviden do 21. ure.