Konjiški planinci pozdravili pomlad na Kislici

Planinci smo imeli pester vikend. Na Stolpniku smo se na Jožefovo, v soboto, srečali Jožeki in Jožice ter njihovi prijatelji, srečanje je popestrila tudi skupina konjenikov Jurjeve konjenice. Planinci smo vsem obiskovalcem postregli golaž in kuhano vino; pogostitev sta sponzorirala Matej Keblič in pekarna Bane. V nedeljo smo nato Konjiški planinci precej številno v ranem jutru še pred sončnim vzhodom krenili proti Belemu potoku in se v pozdrav pomladi s svetilkami povzpeli na razgledno Kislico, kjer smo pričakali slikovit sončni vzhod. Z vrha nas je pot vodila po grebenu mimo Strnadovega travnika na sončna pobočja pod Kislico, mimo petstoletnega Ravnakovega kostanja do družine Verdinek-Ravnak, ki smo ji izročili na Stolpniku zbrane denarne prispevke kot solidarno pomoč ob požaru, ki jih je doletel januarja letos. V nadaljevanju poti je za prijetno presenečenje poskrbela Kristina, ki je na svojem domu na Lipi pri Frankolovem pripravila pogostitev za vse pohodnike.

Zapisal J. Ka