Anski vrh

V soboto, 15. januarja 2022 vas vabimo, na pohod na Anski vrh (462 m).

Odhod bo ob 8. uri z avtobusne postaje v Konjicah.

Z osebnimi avtomobili se bomo iz Konjic odpeljali do parkirišča drsališča v Mestnem Parku Celje (za mostom čez Savinjo zavijete takoj na desno). Če kdo želi, nas ob 8.30 lahko počaka kar tam. Po kapucinskih stopnicah in planinski poti se bomo najprej povzpeli do razglednega stolpa na Miklavškem hribu (396 m), od koder je čudovit razgled na Celjsko kotlino in okoliške gore. Pot nas bo nato vodila po grebenu mimo Drevesne hiše Celje, nato pa bo sledil vzpon na Anski vrh (462 m), kjer nas čakajo čudoviti razgledi na Kamniško Savinjske Alpe in Zasavsko hribovje. Z vrha se bomo po urejenih poteh Mestnega gozda Celje spustili nazaj proti reki Savinji, jo prečkali in se po njenem nabrežju vrnili na izhodišče. Skupaj 3 do 4 ure lahke hoje.

Potrebna je običajna planinska oprema (pohodni čevlji, topla oblačila, palice, kapa, rokavice, maska). Hrana in pijača iz nahrbtnika.

Povratek je predviden do 14. ure.

Izlet bosta vodila Franc in Alenka s pomočjo vodnikov PD Slovenske Konjice.
Prijave sprejema Štefka Gorenak na E gorenak.stefka@siol.net ali na M 031 377 752. Ob prijavi navedite ime in priimek ter GSM številko.
Na izletu bomo upoštevali priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja COVID-19.