Voščilo predsednika Planinskega društva Konjice

Spoštovane članice in člani, drage planinke in planinci, doslej ni bil običaj, da bi vas ob koncu leta nagovoril predsednik društva, zato mi dovolite, da vam napišem nekaj besed o iztekajočem se letu in izzivih prihajajočega leta.

Leto 2021 nam je prineslo veliko presenečenj, vendar ne zgolj slabih. Kljub dejstvu, da je epidemija naša življenja postavila na glavo (tudi delovanje v društvu), lahko ob koncu leta vendarle rečem, da smo se prav zaradi epidemije še veliko bolj povezali. Po volitvah v društvu ni nihče pričakoval, kakšna situacija nas bo čakala, pa smo vseeno kot ekipa sprejeli izziv, se aktivno soočili s COVID razmerami in reagirali v najboljši možni meri, četudi nepripravljeni in brez tovrstnih izkušenj in znanj. Vse je bilo na novo in prvič. Kot pri otroku, ko so prvi koraki težki in nesigurni. A nam je uspelo narediti korak za korakom, kateri so postali vedno bolj odločni in premišljeni na začrtani poti. Veseli me, da smo kljub omejitvam zaradi epidemije uspeli izvesti večino aktivnosti, ki smo jih imeli v svojih programih. Nekaj aktivnosti v sklopu društva smo morali izvesti na način, kot so nam dopuščale razmere. Žal zimski tradicionalni 27.pohod ob dnevu samostojnosti in enotnosti nismo uspeli izvesti.

Če bi mi kdo pred leti dejal, da vam bom danes pisal v vlogi predsednika društva, mu ne bi verjel… Toda tisto, kar se človeku včasih zdi nemogoče lahko postane mogoče. To velja tudi za naš uspeh… Iskreno in trdno sem prepričan, da lahko s skupnimi močmi in s sodelovanjem brez strahu in z optimizmom gledamo na prihodnost društva. Ne samo članice in člani društva, tudi širše – so spoznali, da vodstvo društva dela dobro. Uspelo nam je povezati mlade in stare ter jim privabiti nasmešek na obraz.

Prizadeval si bom, da takšno ozračje v društvu ostane tudi v prihodnje. Leto, ki mineva, in leto, ki prihaja, nas bosta opominjala na nujnost sodelovanja in povezovanja, saj smo le skupaj eno…

Ob koncu leta si radi izrečemo želje po sreči in zdravju, ki naj nas spremljata v novem letu…

Drage planinke in planinci, pridružujem se tem voščilom.

SREČNO NA VSEH POTEH – na gorskih in življenskih – v letu 2022!

Beseda SREČNO…ni le izraz navade, hiter stisk roke in bežen nasmeh, …je moja iskrena želja, ki naj s svojo čarobno močjo v vas odzvanja še dolgo potem, ko bomo pospravili okraske na božičnem dreveščku…

V čast mi je, da sem vaš predsednik in član PD Konjice, ter vem, da bomo skupaj zmogli prehoditi pot do ciljev tudi v letu 2022!

Predsednik Planinskega društva Slovenske Konjice

Matjaž Rebernak