Polhograjski Dolomiti

V soboto, 23. oktobra 2021, se je 44 pohodnikov PD Konjice podalo na osvajanje Polhograjskih Dolomitov. Razdelili so se v tri skupine. Del pohodnikov (hitra in srednja skupina) je pričel turo v dolini Ločnice in osvojil Sv. Jakob nad Medvodami. Tretja skupina (veteranska) je pot pričela na Topolu. Preko Sv. Katarine in Topola so planinci pot nadaljevali na Polhograjsko Grmado. Kljub spremenljivemu vremenu je večina pohodnikov le to tudi osvojila. Po kratkem sestopu so si dodobra odpočili na Gontah, kjer so bili v gosteh na turistični kmetiji. 25 udeležencev je od Gont nadaljevalo pohod in preko malega Tošča so se povzeli na Tošč. Veteranska sekcija je z Gont sestopila v dolino Ločnice do izhodišča.
Hitra skupina je s Tošča zavila proti Gontarski planoti, katero so obšli na Belem plazu in pot nadaljevali do Govejka, kjer so si privoščili krajši odmor pri planinskem domu. Nadaljnja pot jih je vodila v dolino po starih poteh, ki so jih nekoč uporabljali domačini za vsakodnevne potrebe. Kljub lahki a dolgi poti so skupno prehodili 18 hribovskih kilometrov. Vse pohvale gredo naši mlajši članici Ani Guček, ki je z lahkoto dokazala, da so prehojeni kilometri le številke na papirju. Čestitamo.
Za PD Konjice, Tomaž Levart