Kolesarjenje ob slovenskem morju in reki Dragonja

V soboto, 29. februarja 2020 na kolesarjenje ob slovenskem morju in reki Dragonja.

Odhod bo s parkirnega prostora pri Kmetijski zadrugi v Slovenskih Konjicah ob 7.00 uri.

29. februar je dodaten dan na vsake štiri leta, zakaj ga ne bi pametno izkoristili. Zato podajmo se na kolo za zdravo telo. Kar pogumno obrišite prah s kolesa in se nam pridružite.
Planinsko društvo Konjice – kolesarska sekcija organizira prvo kolesarsko turo v letu 2020, izvedli jo bomo v kombinaciji kolesarjenja ob slovenskem morju in zaledju slovenske Istre.
Turo bomo izvedli v soboto, 29. februarja 2020.
Začetek poti bo tik ob slovenskem morju – Žusterna. Usmerili se bomo proti Vanganelu. Kolesarili bomo po stranskih cestah, ob reki Badaševica , med vinogradi mimo Sv. Ubalda do Marezig – FONTANA VINA ( pokušina vina ter čudoviti poglede na mesto Koper ). Sledi spust do reke Dragonje in umirjena vožnja po makadamski cesti ob sami Dragonji. Na poti se bomo lahko ustavili pri Matičku, kjer si bomo lahko privoščili malico in pijačo. Del poti bomo kolesarili po nam že znani trasi – PARENZANA (Porečanka), mimo žal že zaprtega edinega rudnika črnega premoga v Sloveniji do Krajinskega parka Sečoveljske soline, ter tik ob morju, skozi oba predora do izhodišče točke naše kolesarske ture.

Podlaga:

70% asphalt (37km)
22% makadam (11 km)
8% pot/kolovoz (3 km)

Za na pot je priporočljivo treking ali gorsko kolo,

OBVEZNA OPREMA VSAKEGA UDELEŽENCA: kolesarska čelada, očala, kolesarske rokavice, rezervna zračnica, VELJAVEN osebni dokument, zaščita za sonce in dež, rezervna oblačila, ker ob morju lahko tudi močno piha, hrana in pijača za čez dan. Načrtovano turo bomo v primeru neugodnega vremena ali kakršnih drugih vzrokov primerno prilagodili.

Kolesa bomo naložili na kolesarsko prikolico na parkirišču pri Kmetijski zadrugi ob 6.30 uri

Vrnili se bomo do 20. ure.
Prispevek za stroške prevoza je 30,00 EUR.

Prijave na: do zasedenosti prostih mest sprejema
Matjaž Rebernak: M 041 837 086, E matjaz.rebernak@gmail.com