Pet četrtkovih pohodov v letu 2020

Skupina starejših planincev PD Konjice, ki so si nadeli ime Četrtkovci, se vsak četrtek že vse od junija 2012 odpravlja na krajše ali daljše pohode po bližnji ali malo širši okolici, kar pa je  v veliki meri odvisno tudi od vremena. Treba je poudariti, da imajo z vremenom izredno srečo, skoraj vedno jih spremlja sonce in dobra volja. V vseh teh letih so opravili 395 pohodov in imeli na njih 4961 udeležb. V letošnjem januarju so se povzpeli na Resevno, nato raziskovali poti v okoli Makol, tudi na Savinjsko stran so jo mahnili in pod vodstvom vodnikov iz PD Polzela spoznali zanimivosti ob poti po okolici Polzele in bližnjih hribih. Sledil je četrtek, ko so se podali do Planine pri Sevnici, kjer jih je sprejel prijazen vodnik Mirko in jih popeljal po Guzejevih poteh. Za zadnji četrtek v januarju pa je prišla na vrsto še Donačka gora, ki pa ni dovolila vsem priti na vrh. Pot je bila ledena, snežena in nevarna za zdrs. Samo najbolj vzdržljivi so šli na vrh. Ostali pa so hodili po svoje. Lepo je bil zaključen januar in že se delajo plani za naslednje četrtke. Vsem pomeni hoja gibanje, druženje in dokler bodo dopuščale moči bodo hodili.

Vida Kamenšek