Popotovanje po obronkih občine Muta

V soboto, 16. novembra 2019 vas vabimo na popotovanje po obronkih občine Muta
Odhod ob 6.00 uri z ap v Konjicah.

Prehodili bomo zanimivo planinsko pot, ki poteka po obronkih občine Muta, delno pa tudi pa nekdanjih graničarskih poteh. Z Gortine pri Muti se bomo po razglednem hrbtu mimo Arlovega bora povzpeli na slikovite Pernice, se spustili do nekdanje karavle v Bistriškem jarku, da bi ponovno zagrizli v kolena proti Sv. Jerneju nad Muto in sledili graničarskim potem preko soteske potoka Vud ter se povzpeli še na Bricnik, hišno goro planincev Mute in v zaključku sestopili mimo Sv. Primoža do izhodišča na Muti. Pot zahteva dobro mero pripravljenosti, saj se kar trikrat povzpne preko 1000 metrov, na dolžini 25 km bo treba premagati 1500 višinskih metrov in bo za to potrebnih vsaj 7 ur intenzivne hoje.

Na voljo bo tudi ˝polovička˝, ki se bo zaključila z ogledom
Sedelnikovega slapa pri Ekološki kapelici v Bistriškem jarku; okoli 5 ur hoje!

Avtobus bo imel postaji v Bistriškem jarku za ˝polovičko˝ in na Sv. Primožu za pohodnike celotne M-poti. Povratek v Konjice predvidoma do 19. ure.
Oprema: planinski čevlji, oblačila proti dežju in vetru, kapa, po želji pohodne palice.., hrana in napitki iz nahrbtnka, osebni dokument za gibanje v mejnem pasu.

Stroški za avtobusni prevoz bodo 10,00 € za člane in 5,00 € za mladino, vodil bo Joža in vodniki PD, prijave sprejema Vida na M 041 281 992 ali E vida.kamensek@gmail.com.