Metković 2019

Kot veleva zdaj že tradicija, smo se člani PD Konjice , natančneje njene kolesarske sekcije, zopet odpravili v južne kraje sosednje nam države. Izraženo natančneje, smo se tokrat že drugič odpravili v Metkoviče, kjer smo pod vodstvom kolesarskih vodnikov PD Konjice v skupni organizacji s člani prijatelskega kolesarskega kluba Metkoviči, opravili dve čudoviti kolesarski turi.
Po naporni vožnji s kombiji smo se planinci-kolesarji prvi dan odpravili na vožnjo s čolni po reki Norin kjer smo lahko opazovali zanimivo naravo, najbolj pogumni pa so se v reki, kljub relativno nizki temperaturi vode, tudi okopali.
Če je prvi dan minil bolj lagodno, sta nas naslednja dva dni čakali dve kolesarski turi.

Prva tura je potekala po trasi:
Metković – Počitelj – Hutovo Blato – Metkovič ( 51,6 km in 380 m višincev ). Kot se je izkazalo je bila tura za vse nas mala malica.

Relive ‘Metković, Počitelj, Hutovo blato’

Matjaž, načelnik naše kolesarske sekcije je tako videl, da z nami ni šale, zato si je za drugi dan omislil bolj ekstremno turo, ki je potekala po trasi:
Metkovič- Ploče – Trpanj ( trajekt) – Trstenik ( kopanje) – Žuljana – Ston – Neum – Metković ( 144,8 km in 1.378 m višincev ).

Relive ‘Metković, Ploče, otok Pelješac, Neum, Metković’

Kljub kar spoštovanja vrednim kilometrom in višinski razliki, smo zopet dokazali, da smo člani naše sekcije trmasti, vztrajni in iz pravega testa ,tako smo brez težav prevozili tudi to turo.

Z rezultatom je bil zadovoljen tudi naš šef Matjaž, saj nas je na koncu ture pohvalil in izjavil ,da vidi v nas nek potencial Rogliča in Pogačarja. Škoda je le , da nam vsem skupaj leta več ne dopuščajo, da bi ta potencial prišel na plano.

Kot je znano že iz zgodovine pa prijetni dnevi v veseli in razigrani družbi kar prehitro minejo. Tako se je zgodilo tudi tokrat. Dnevi kolesarjenja, piva, dobre hrane ter smeha so kar prehitro minili.

Kljub temu, da prave volje po odhodu proti Konjicam ni bilo, je Matjaž kot šef s svojo ostro besedo kaj hitro razblinil naše upe. Tako smo se v nedeljo zjutraj odpravili skozi Konjic do Konjic.

V Konjicu smo si spotoma ogledali še Titov bunker, kar je še dodatno popestrilo štiri dnevno potepanje.

Posebna zahvala za odlično organiziran izlet, velja seveda našemu Matjažu, ki je kot že tolikokrat izpeljal izlet brez napake. Vsi udeleženci se namreč zavedamo, da je izvedba takšnega izleta iz vseh organizacijskih, logističnih tudi varnostnih pogledov, zelo zahtevna zadeva . Prav tako se vsi skupaj zahvaljujemo spremljevalcem iz KK Metkoviči, ki so nam res pripravili lep sprejem in nam bivanje v Metkoviču naredili še bolj zanimivo ter veselo. Seveda pa zahvala velja tudi vsem udeležencem , ki smo z obilo dobre volje pripomogli, da je kolesarjenje tudi tokrat uspelo in minilo brez vsakih težav.

PR KS PD UV 😀