Vitranc in Ciprnik

V soboto, 7.septembra 2019, vas vabimo na Vitranc in Ciprnik (1.745 m)

Odhod bo ob 6.uri z AP v Konjicah.
Preko Gorenjske se peljemo do Kranjske Gore, kjer zavijemo proti Vršiču. Naše izhodišče bo pri jezeru Jasna. Prečili bomo reko Pišnico in se v okljukih začeli vzpenjati proti Vitrancu (1.555 m) po grebenu. Na voljo bosta dve varianti:
1. Lažja in krajša: Pot nas bo vodila do razglednega Vitranca, kjer se bomo lahko okrepčali pri Mojčinem domu. Sestopili bomo po makadamski cesti in smučišču v Kranjsko Goro. Hoje bo za okoli 4 ure.

2. Težja in daljša: Pot do Vitranca poteka prav tako po grebenu, potem pa nadaljujemo do okoli 200 metrov višjega Ciprnika. Pot je lahka, vendar v zadnjem delu postaja postopoma vse bolj strma. Sestopili bomo po strmi, mestoma zahtevni poti v Planico, kjer nas bo čakal avtobus. Hoje bo za okoli 5 ur.

Oba vrhova sta skrita nad kranjskogorskimi smučišči in zelo razgledna: proti vzhodu vidimo Martuljške gore, na drugi strani so Jalovec, Ponce, Mojstrovke, pa Dobrač in avstrijski tritisočaki.

Poskrbeti je potrebno za ustrezno psihofizično kondicijo, dobre planinske čevlje in pohodne palice. Hrana in pijača iz nahrbtnika ali na Mojčinem domu na Vitrancu in v Domu Planica.

Povratek v Konjice je predviden do 18.30 ure. Cena avtobusnega prevoza bo 15,00 € za člane in 8,00 € za mladino.

Pohod bosta vodila Franc M 031 645 017 in Irena M 064 178 016 s sovodniki, prijave pa do zapolnitve sedežev na avtobusu zbira Vida na M 041 281 992 ali na E vida.kamensek@gmail.com.

Vodniki PD Konjice si pridržujemo pravico do sprememb na turi zaradi objektivnih razlogov (stanje na poteh, vreme, stanje udeležencev…).