Kolesarjenje po Dalmaciji – Metković

Vabimo vas na trodnevno kolesarsko druženje 12.9.-15.9.2019

KOLESARJENJE PO DALMACIJI – Metković

Odhod bo, v četrtek 12.9.2019 s parkirnega prostora pri Kmetijski zadrugi v Slovenskih Konjicah v zgodnjih jutranjih urah)
Planinsko društvo Konjice – kolesarska sekcija organizira že šesto večdnevno kolesarsko turo. Izvedli jo bomo po sosednji državi Hrvaški, delno tudi po Bosni in Hercegovini. Naše izhodišče bo ponovno mesto Metković, kjer nas pričakujejo prijazni gostitelji iz Biciklističkog kluba Metković, kateri bodo tudi pomagali pri vodenju kolesarskih tur kolesarskim vodnikom planinskega društva. Vsi, ki ste že bili z nami, veste da nam je vedno lepo in prijetno. Naše kolesaske ture niso načrtovane kot tekmovanje s časom, ampak, da si ob poti ogledamo znamenitosti in značilnosti te pokrajine.

1. TURA (četrtek 12.9.2019) presenečenje (s kolesom ali peš),

2. TURA (petek 13.9.2019) Metković – mejni prehod z Bosno – Čapljina – ob reki Neretvi do srednjeveškega mesta Počitelj (eden najlepših krajev v Bosni in Hercegovini, pod okriljem UNESCA) – Svitanjsko jezero (umetno jezero ob izgradnji HE Čapljina leta 1979) – Metković – 54 km in 490 m vzponov,

3.TURA (sobota 14.9.2019) zgodnje bujenje Metković-trajektna luka Ploče – Trpanj (pol otok Pelješac) – kolesarjenje po pol otoku – Potomlje (400 m tunel Dingač – OBVEZNA SVETILKA) – Trstenik (možno kopanje) – Žuljana – Praprotno – Ston – Zaton Doli – Neum – Jezero Kuti – Metković – 138 km in 1.430 m vzponov.

Vozili bomo po asfaltu in delne odseke poti po makadamskih cestah. Načrtovane ture bomo v primeru neugodnega vremena ali kakršnih drugih vzrokov primerno prilagodili. Nastanjeni bomo v hotelu s polpenzionom. Za na kolesarske ture je priporočljivo imeti trekking ali gorsko kolo. Obvezna oprema vsakega udeleženca je kolesarska čelada, kolesarske rokavice, očala, rezervna zračnica, svetilka, nahrbtnik ali kolesarska torba, zaščita za sonce in dež in VELJAVEN osebni dokument za prečkanje meje na Hrvaško in v Bosno in Hercegovino. Ker se bomo na naših turah vozili ob jezeru in morju, je priporočljivo imeti na turi v nahrbtniku tudi kopalke, brisačo.

Strošek za turo je 170,00 EUR., kamor je všteta namestitev s polpenzionom v hotelu in strošek za gorivo in cestnino in ostala logistika. Zavarovanje z zdravstveno asistenco za tujino si vsak uredi sam. Kolesa bomo naložili na prikolico v sredo 11. 9. ob 18.uri na parkirišu pri Kmetijski Zadrugi Slovenske Konjice. Odhod bo v četrtek zjutraj 12. 9. ob 3. uri, prav tako s parkirišča pri Kmetijski zadrugi. Vrnili se bomo v nedeljo 15. 9. v poznih večernih urah. Število prijav je omejena zaradi transporta.

Prijave zbira: Matjaž Rebernak M 041 837 086 E matjaz.rebernak@gmail.com