Črna prst 1.844m

V soboto, 27. julija 2019, vas vabimo na izlet na Črno prst 1.844 m

Odhod avtobusa bo z avtobusne postaje v Konjicah ob 5. uri zjutraj.

Planinsko društvo Konjice organizira v soboto, 27. julija 2019, planinsko turo na 1.844 m visoko goro v verigi Južnih Bohinjskih gora, Črno prst. Gora je dobila ime po črni skali oziroma po prsti, tik pod vrhom, na kateri stoji Planinski dom Zorka Jelinčiča.

Organizirani bosta dve poti.

Prva, ki bo težja in daljša, bo imela izhodišče v naselju Ravne nad Bohinjsko Bistrico. Od tu se bomo vzpenjali mimo Orožnove koče do doma Zorka Jelinčiča na Črni prsti. Na poti bo vzpona 1.150 m in 3 ure hoje. Od doma Zorka Jelinčiča bomo nato prečili greben skrajnih Južnih Bohinjskih gorah proti Vrhu Bače, čez Koblo, do Litostrojske koče na Soriški planini. Tukaj nas čaka 5 ur hoje in 1050 višinskih metrov na poti.

Lažja oziroma krajša pot pa se bo pričela na Soriški planini, od koder bo vzpon na Koblo. Pot je speljana po razglednih travnatih pobočjih. Kobla leži le 220 m višje od Soriške planine. Pot je dolga 2 uri in pol na eno stran in za vrnitev prav tako 2 uri in pol.

Za na pot je potrebno imeti dovolj tekočine in hrane. Na poti se je možno oskrbeti tudi na planinskih kočah, kjer bodo krajši postanki. Prav tako je potrebno imeti dobro planinsko obutev, rezervna oblačila, zaščitna oblačila za dež ali sonce, komplet prve pomoči, veljavno planinsko izkaznico in osebni dokument. Potrebne so tudi pohodne palice. Vrnili se bomo do 22. ure.

Ture bodo vodili Franci Kuk, Vlado Gorenjak in Lidija Pučnik.

Strošek za turo bo 15,00 € za člane in 10,00 € za mlade člane.

Do zapolnitve sedežev na avtobusu prijave zbira Vida na M 041 281 992 ali E vida.kamensek@gmail.com