Po pozitivno energijo

Zakaj hodimo v naravo? Pohodniki hodimo predvsem zaradi miru, zdravja, druženja in pozitivne energije. Reška planina nam je enkrat v preteklosti že dala pozitivno energijo, zato smo se odločili, da jo osvojimo še enkrat. Prvi del poti po gozdu je kar strm, ob klopci pri Žvajgi pa se pot malo uravna. Tu pri tej klopci je dovolj energije, zato si tu odpočijemo, odžejamo in tudi zapojemo, pa tudi poklepetamo. Potem pa se odpravimo po bolj zložni poti naprej in upamo, da se nam koča in naš cilj čim prej prikaže. Zagledamo jo, ko izstopimo iz gozda. O kako prijetno je bilo sesti v toplo gostinsko sobo, ki jo je oskrbnik po predhodnem dogovoru izključno za nas odprl in nam pripravil toplo jed na žlico, to je bila zelo okusna jota. Postregel nam je tudi marmorni kolač za sladico. Pozitivno energijo smo odnesli seboj in v rekordnem času spet bili izhodišču. Višinskih metrov res nismo imeli veliko, a pot je bila pa vseeno dolga, pa tudi lepa, za ta čas. Bil je enajsti januar 2019.

Nada KOVAČ, januar 2019