Na Hom po veselje

V Grižah smo pustili naše avtomobile, sicer vsak na svojem koncu in prav tako smo se podali na vrh ločeno in po svoje. Tudi ta vrh smo enkrat na začetku naših pohodov že prehodili, zato ni bilo panike, da bi kdo to lepo točko zgrešil. Eni so šli po položni poti, drugi po strmi in krajši, v glavnem pa smo bili skoraj istočasno vsi na cilju. Koprenasti oblaki in megla so nam zastirali razglede na okoliške kraje in pokrajino. Le bližnje Posavsko hribovje kot so Mrzlica, Kamnik, Gozdnik, Goljava, Malič in drugi so nam bili lepo vidni zelo blizu. Odložili smo nahrbtnike in zasedli klopce pred domom in se greli na soncu. Po predhodnem dogovoru z oskrbnikom doma nam je le-ta skuhal okusen ričet, postregel ga je v lepih glinenih posodah. Prijaznost oskrbnika doma, je pohod še polepšala. Pa smo imeli še možnost ogleda cerkve Svete Magdalene, kot navadno smo v njej tudi zapeli. Tako je bilo na Homu 607 metrov nad morjem.

Nada KOVAČ, januar 2019