Krožna pot

Ni treba hoditi daleč, da doživiš lep dan, sploh če je sončen in na pragu pomladi. Izbrali smo si Golek, hrib nad Zrečami. Iz Lipe smo se peljali do prvega križišča in stopili na asfaltno cesto, po kateri sicer ne hodimo radi, kmalu se nam odpre prelep razgled na zahod, kjer visoko kraljuje Uršlja gora, zadaj kuha Peca, spredaj pa Paški Kozjak in lepa Stenica. Kmalu se pot odcepi v gozd, a mi pa po asfaltu še do Jožeta, ki nas počasti s »čisto vodo« v majhnih kozarčkih. Potem gremo naprej, pomlad še ni prebujena, a ko bo, bo tu zelo lepo. Še malo in po čistini gor do klopce na Goleku, kjer je v skrinjici vpisna knjiga in žig. Zreški planinci lepo skrbijo za to znano planinsko in tudi turistično točko. Po vpisih sodeč prihaja gor dnevno do 20 pohodnikov. Še pogled proti naši Konjiški gori in že se spustimo po poti in iščemo že večkrat iskano razgledno skalo. Najdemo jo in tokrat nam služi za mizo. Naša Jožica ima god in ona nam postreže nekaj »sladkega« v sladkih kozarčkih, ki jih na koncu lahko tudi pojemo. Tu ni bilo onesnaževanja z embalažo! Kozarčki so bili čokoladni. Počasi zaključujemo krožno pot, gremo mimo kmetije Kolarjevih in kmalu prispemo do naših vozil. Pohod smo ocenili s petico, kar pomeni, da je bil odličen!

Nada KOVAČ, marec 2019