Pohod na Zirbitzkogel

V soboto, 26. junija 2019 vas vabimo na pohod na Zirbitzkogel (2.396 m).

Odhod ob 5.00 uri zjutraj z avtobusne postaje v Slovenskih Konjicah.

Planinsko društvo Slovenske Konjice vabi na pohod na avstrijsko Štajersko – Zirbitzkogel. Pod vrhom izvira reka Labotnica, ki iz Labotskega jezera v brzicah po strmih grapah teče proti dolini. Dolina nosi ime po istoimenski reki – Labotska dolina. Preko grebenskega dela naravno zavarovanega območja Zirbenland poteka avstrijska železna pot (Eisenwurzenweg 08), ki jo poznamo že z lanskega pohoda. Letos bomo hodili po najvišjem delu poti 08, kjer so nekoč potekale trgovske poti. Prva skupina pohodnikov se bo povzpela na Zirbitzkogel. Pohodniki lažje skupine se bodo sprehodili po gozdovih in travnikih do planšarij. Neokrnjena narava – cemprinovi gozdovi (cemprin je bela vrsta bora, ki mu domačini pravijo »zirbe«), potočki, jezera s kristalno čisto vodo, cvetoči travniki, planšarije in lepi razgledi nas bodo očarali na naših pohodnih poteh. Na poti domov se bomo ustavili še v Šentandražu od koder je Anton Martin Slomšek prenesel sedež škofije v Maribor.

Prva skupina (težja): Waldheimhütte–Wildsee–Zirbitzkogel (2.396 m)–Waldheimhütte. Čas hoje: 5 ur (vzponi: 830 m, sestopi: 830 m).

Druga skupina (lažja): Waldheimhütte–Köhlerhütte–Rothaidenhütte–Waldheimhütte. Čas hoje: 3 ure (vzponi 353 m, sestopi 353 m).

Stroški avtobusnega prevoza so 12,00 € za člane in 7,00 € za mlade planince.

Pohod tehnično ni zahteven. Udeleženci morajo imeti ustrezno psihofizično kondicijo.

Opremite se planinsko (visoki planinski čevlji, oblačila za visokogorje, nahrbtnik, pohodne palice) in vremenu primerno. Priporočljiva je zaščita pred soncem. Odveč ne bo niti daljnogled – Zirbitzkogel je razgledni vrh – zanimivosti v bližini so Zeltweg – največje vojaško letališče v Avstriji, Spielberg – dirkališče F1, gore v Sloveniji in Avstriji…).

Ne pozabite na veljaven OSEBNI DOKUMENT!

Hrana in pijača iz nahrbtnika. V Waldheimhütte se boste ob zaključku pohoda lahko okrepili s toplim obrokom (zelenjavno juho s klobaso).

Vrnitev v Slov. Konjice predvidoma do 20. ure.

Izlet bosta vodila Vlado in Štefka M 031 377 752 s sovodniki.

Vodnika si pridržujeta pravico do določenih sprememb ali odpovedi izleta zaradi nepredvidenih okoliščin ali zavrnitve udeleženca zaradi neprimerne opreme ali drugih dejavnikov. Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Izleta se lahko udeležijo samo člani Planinske zveze Slovenije s plačano članarino za leto 2019.

Do zapolnitve sedežev na avtobusu prijave zbira Vida na M 041 281 992 ali E vida.kamensek@gmail.com