Obvestilo Omiš 2019

Zadeva: obvestilo pred odhodom

Dokumenti: Obvezno (preverite veljavnost dokumentov):

1. veljavna osebna izkaznica ali potni list – poostrena kontrola na mejah!,
  2. veljavna kartica zdravstvenega zavarovanja,
  3. veljavna evropska kartica zdravstvenega zavarovanja,
  4. planinska izkaznica PZS s plačano članarino za tekoče leto,
  5. komercialno turistično zavarovanje (priporočamo).

Prevoz: Naš prevoznik bo NOMAGO. Predvidoma ista avtobusa in ista voznika kot preteklo leto. Na velikem avtobusu bo prostora za udobno sedenje dovolj. Odhod in predviden povratek je zapisan na programu. Bodite pozorni na katerem avtobusu sedite: BUS 1 ali BUS 2. Prosimo če upoštevate, da partnerji / družba sedijo skupaj in tisti, ki jim je večkrat slabo spredaj. Pred vstopom na avtobus prosimo, če odložite prtljago v prtljažnik avtobusa, in je ne nosite na avtobus (razen kakšna manjša torbica ali nahrbtnik).

Varnost: Ni podatkov o varnostnih razlogih zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost. Vir: http://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu/evropa/hrvaska/#c9861

Prtljaga: Predlagamo “dvojno pakiranje”. Ena torba / potovalka / kovček za v hotel in naslednje dni. Le-te ne boste odpirali prvi dan do hotela (zvečer). Poleg tega pa boste ločeno imeli še nahrbtnik in planinske čevlje za prvi dan hoje. Vse bo voznik ločeno zlagal v prtljažnik.

Denar in cene: Plačila so v hrvaški kunah (HRK) – trenutna menjava je cca 1,00 € = 7,4 HRK. Najbolje bi bil o, da denar menjate že v Sloveniji, kajti na poti ne bomo stali zaradi zamenjave valute. Cene so primerljive s Slovenijo.

Vreme: Vreme Omiš

Nastanitev: Nastanjeni bomo v hotelu Brzet*** v mestu Omiš pretežno v dvoposteljnih sobah. Vsak dan imamo v hotelu polpenzion (večerjo & zajtrk).

Hrana in pijača: V hotelu bomo imeli zajtrk in večerjo; pijača ob večerji je samoplačniška (ni vključena v ceno) in se plača v lokalni valuti. Hrano za čez dan vzemite od doma oziroma jo boste po potrebi tudi dokupili v lokalnih trgovinah. Hrano in pijačo za prvi dan potovanja si je potrebno priskrbet od doma, in morebiti na počivališčih ob poti.

Osebna oprema:

1. (visoki) planinski čevlji z narebričenim podplatom,
  2. pohodniška oblačila,
  3. zaščita pred dežjem (dežnik, pelerina),
  4. zaščita pred soncem (šilt-kapa, sončna očala, sončna krema),
  5. topla oblačila (za primer hladnejšega vremena, vetra, vožnje z ladjico),
  6. nahrbtnik primeren za poldnevno/celodnevno hojo,
  7. kopalna oprema za kopanje v morju (kopalke, brisača),
  8. prva pomoč (naj vključuje osnovne sestavine in osebna zdravila, če jih kdo potrebuje),
  9. pohodne palice (po želji),
  10. ostala oprema po potrebi

Zavarovanje:

1. evropska kartica zdravstvenega zavarovanja (vsak udeleženec si uredi sam na povezavi: https://www.zzzs.si/tujina)
  2. priporočamo ureditev dodatnega zdravstvenega zavarovanja z asistenco za tujino npr. Coris, Vzajemna, Adriatic Slovenica ipd.

Doplačila: (plačila na licu mesta) Strošek dodatnih obrokov in pijače; ostale samostojne aktivnosti izven programa in osebna poraba – nakupi lokalnih izdelkov, morebitne vstopnine …

Vodstvo potovanja:

• Izidor Furjan, Lucija Lapuh in lokalni vodnik

NUJNA TELEFONSKA ŠTEVILKA 24/7 +386 70 614 784 (Izidor)

Program planinskega potovanja Omiš 2019

Termin: 27. – 30. april 2019 (4 dni; sobota – torek)
Odhod v soboto 27. aprila 2019 ob 1:55 uri izpred AP Slovenske Konjice (zbor 5-10 min prej)

Program planinskega potovanja:

Prvi dan: Odhod v zelo zgodnjih jutranjih urah iz AP Slovenske Konjice. Vožnja mimo Zagreba, Gospida in skozi Split do čudovite Omiške riviere in mesta Omiš. Planinski izlet po ilirski riječni stazi, ki nam bo postregla s čudoviti razgledi na kanjon Cetine in hojo ob Cetini. Popoldanska vožnja z ladjico po Cetini z okrepčitvijo na Radmanovih mlinicah. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev. (4 ure hoje)

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Planinarili bomo po Omiški Dinari in osvojili najvišji vrh – Kula Imber 864 m. Spustili se bomo mimo planinskega zavetišča Luda kuda 650 m, kjer se bo odvijal dogodek Oda proljedu. Popoldanski samostojni ogled Omiša, možnost kopanja in druženja. Večerja. Nočitev. (4 ure hoje)

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Planinarjenje po pogorju Mosor. Iz Gornjega Sitnega 575 m se bomo povzpeli najprej do planinske koče Umberto Girometta 868 m. Nadaljevali bomo do najvišjega vrha Mosorja – Veliki Kabal 1.339 m. Večerja. Nočitev. (6 ur hoje)

Četrti dan: Zajtrk v hotelu. Še zadnji planinski izlet nad Omišem. Skozi Naklice se bomo povzpeli na razglednik Komorjak 195 m, od koder imamo čudovit pogled na kanjon Cetine. (2-3 ure hoje) Voden ogled Splita z lokalno vodnico in nekaj prostega časa – morda tudi za sprehod na razgledni Marjan?

Vožnja s postanki proti Sloveniji kamor prispemo v večernih urah.
Predviden povratek v Slovenske Konjice je v torek 30. aprila 2019 v večernih urah (21-22h).