Planina nad Vrhniko

V soboto, 9. marca 2019, vas vabimo na Planino nad Vrhniko (733 m).

Odhod ob 7.00 uri zjutraj z avtobusne postaje v Konjicah. Planinsko društvo Slovenske Konjice vabi na zimsko-pomladni pohod na Planino nad Vrhniko (733 m). Naše izhodišče bo v centru Vrhnike. Pot nas bo najprej vodila navzgor po znamenitem Klancu, mimo Cankarjeve rojstne hiše in do cerkve Sv. Trojice. Spustili se bomo proti “tankovski” cesti, od tam pa nas bodo planinske markacije usmerile proti Planini nad Vrhniko. Na vrhu se poleg koče nahaja lesen razgledni stolp, ki je priljubljena izletniška točka. Na vrhu se bomo okrepčali in pot nadaljevali po krožni poti na izhodišče. Skupaj 4 – 5 ur lahke hoje.

Za opremo je potrebno poskrbeti glede na vremensko napoved oz. višino, kamor se odpravljamo. Priporočljive so palice, topla oblačila in primerna planinska obutev.
Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto. Možnost toplega obroka v novem zavetišču na Planini nad Vrhniko. Pohod ni tehnično zahteven, udeleženci pa morajo imeti ustrezno psihofizično kondicijo.
Povratek v Konjice bo predvidoma do 18.00 ure. Stroški avtobusnega prevoza so 15,00 EUR za člane in 8,00 EUR za mladino. Izlet bosta vodili Alenka in Lidija.

Prijave sprejema Vida na M 041 281 992 ali E vida.kamensek@gmail.com.