Že 24. organiziran pohod na Stolpnik ob dnevu samostojnosti in enotnosti

V sredo 26.12.2018, se je na najvišjem vrhu Konjiške gore Stolpniku zgodil velik dogodek. Konjiško Planinsko društvo je priredilo tradicionalen pohod družin ob Dnevu samostojnosti in enotnosti. Na Stolpniku se je od zgodnjih jutranjih ur pa do poznega popoldneva zvrstilo preko 700 pohodnikov. Poti na Stolpnik so ta dan oživele. Mladi in starejši, družine z malimi otroci in tudi starejši z vnuki so izkoristili dan za skupno druženje in gibanje v naravi. Pa ne samo Konjičani, tudi ljubitelji Stolpnika iz sosednjih krajev in sosednjih planinskih društev so ta dan izkoristili za medsebojno srečanje pred novim letom, ki se bliža. Za odlično vzdušje je poskrbela skupina planincev Konjiškega planinskega društva, ki je prostovoljno in z vso zavzetostjo in željo za dobro počutje pohodnikov, pogostila udeležence s čajem in sladkimi dobrotami. Ponovno je bilo dokazano, da je Konjiška gora s svojimi kotički in Stolpnikom zanimiv cilj za gibanje v naravi in za krepitev zdravja.

Lidija Pučnik