Jakobova pot: od Predjame do Podnanosa

V soboto, 10. novembra 2018, vas vabimo na jesenski pohod od Predjame do Podnanosa.

Odhod ob 6.00 uri zjutraj z avtobusne postaje v Konjicah.

Planinsko društvo Slovenske Konjice vabi na jesenski pohod po slikovitem delu slovenske Jakobove poti, ki bo v soboto, 10. 11. 2018. Pot bomo začeli pred mogočnim gradom v Predjami. Rumenim puščicam in školjkam bomo sledili po jesensko obarvanih vaseh pod Nanosom.

Na voljo bodo 3 različice poti:

Lažja (krajša): Iz Predjame se bomo po položni poti podali do vasi Strane. Vas je znana po tisočletni tisi, ki je ena najstarejših in največjih v Sloveniji. Pot bomo nadaljevali pod pobočji Nanosa do vasi Veliko Ubeljsko, potem pa po od burje prebičanih pobočjih mimo vetrne elektrarne do Razdrtega. Možen ogled Predjamskega gradu v popoldanskem času. (4 ure hoje)

Lažja (daljša): Iz Predjame se bomo po položni poti podali mimo vasi Strane. Vas je znana po tisočletni tisi, ki je ena najstarejših in največjih v Sloveniji. Pot bomo nadaljevali pod pobočji Nanosa do vasi Veliko Ubeljsko, potem pa po od burje prebičanih pobočjih mimo vetrne elektrarne do Razdrtega. Pot bomo nadaljevali še 3 ure po gozdni poti do Podnanosa, kjer nas bo spremljal rdeči ruj med mogočnimi skalami. (7 ur hoje)

Zahtevnejša (z vzponom na Nanos): Iz Predjame se bomo po položni poti podali do vasi Strane. Za vasjo se bomo usmerili na markirano pot, ki vodi do Vojkove koče na Nanosu (1240 m). Na koči bo možnost okrepčila, potem pa se bomo po položni poti spustili do Razdrtega. (8 ur hoje)

Za opremo je potrebno poskrbeti glede na vremensko napoved oz. višino, kamor se odpravljamo. Priporočljive so palice in topla oblačila.

Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto. Malica iz nahrbtnika, razen za udeležence zahtevnejše poti, ki se bodo lahko okrepčali v Vojkovi koči na Nanosu. Pohod ni tehnično zahteven, udeleženci pa morajo imeti ustrezno psihofizično kondicijo.

Povratek v Konjice predvidoma do 20.00. Stroški avtobusnega prevoza so 18,00 € za člane in 10,00 € za mladino. Izlet bosta vodila Alenka in Vlado.
Prijave sprejema Vida na M 041 281 992 ali E vida.kamensek@gmail.com