Odpovenadno: Krim – 1.107 m visok osamelec južno od Ljubljane

Zaradi napovedanega slabega vremena je pohod na Krim odpovedan.

V soboto, 22. septembra 2018 na Krim – 1.107 m visok osamelec južno od Ljubljane.

Odhod ob 7. uri zjutraj z avtobusne postaje v Konjicah.

Planinsko društvo Slovenske Konjice Vas vabi na goro na obrobju Ljubljanskega barja – na 1.107 metrov visok Krim, ki je zaradi svoje lokacije in oblike ena najbolj prepoznavnih gora v okolici Ljubljanske kotline. Z vrha, na katerem stoji planinski dom ter večje število oddajnikov, je lep razgled na del Julijskih Alp, Karavanke, Kamniško Savinjske Alpe in Ljubljansko barje.

Razgledna ploščad na vrhu Krima.

Pohod bomo začeli v Iškem Vintgarju. Do vrha nas bo pot vodila po cesti in gozdni stezi. Po dveh urah hoje bomo prispeli do koče pod Krimom, kjer se bomo lahko okrepčali. Pot je nezahtevna, primerna za vse generacije. Sestopili bomo na drugo stran do kraja Podpeč.
Hoje bo za 4 ure.
Za pohod so priporočljive pohodne palice, dovolj uhojeni čevlji in oblačila primerna vremenskim razmeram. Hrana je iz nahrbtnika ali na planinski koči.
Povratek v Konjice je predviden do 17. ure. Stroški avtobusnega prevoza so 12,00 € za člane in 6,00 € za mladino.
Izlet bosta vodili Irena M 064 178 016 in Alenka M 031 377 843. Prijave do zapolnitve sedežev na avtobusu sprejema Vida na M 041 281 992 ali E vida.kamensek@gmail.com.