Kolesarjenje Dalamcija 2018 – Metković

Vabimo vas da se nam pridružite na kolesarjenju po Dalamciji 2018 – Metković od četrtka 13.09.2018 do nedelje 16.09.2018.
Na večdnevni kolesarski turi bomo letos obiskali kraj Metković v dolini Neretve. Mesto Metković leži na reki Neretvi prav tam, kjer se konča dolina Neretve in se pred njo odprejo rodovitna polja in prostrana močviraja. Nekdaj so ga imenovali „vrata kontinenta“, zato je prepojen z bogato zgodovino.
Naše kolesaske ture so načrtovane tako, da si bomo ogledali vse najlepše kraje in značilnosti te pokrajine.

1. TURA
    Metković-Ploče-Blace-Metković
    49 km in 110 m vzponov
  2. TURA
    Metković-Studenci-Međugorje-Čapljina-Metković
    55 km in 400 m vzponov
  3. TURA
    Metković-Dračevo-Hutovo-Neum-Jezero Kuti-Metković
    80 km in 1.260 vzponov

Vozili bomo po asfaltu in makadamskih cestah. Nčrtovane ture bomo v primeru neugodnega vremena ali kakršnih drugih vzrokov primerno prilagodili.

Nastanjeni bomo v hotelu s polpenzionom (prenočišče, zajtrk, večerja). Prvi dan nas v hotelu čaka večerja, zadnji dan v nedeljo zjutraj končamo z zajtrkom. Za na turo je potrebno imeti gorsko ali treking kolo.Vsak udeleženec mora imeti rezervno zračnico za svoje kolo, kolesarsko čelado, kolesarske rokavice, kolesarski nahrbtnik, zaščito za sonce in dež, priročno prvo pomoč, telefon in osebni dokument za prečkanje meje na Hrvaško in v Bosno in Hercegovino.

Ker se bomo na naših turah vozili ob jezerih in morju, je priporočljivo imeti na turi v nahrbtniku tudi kopalke, brisačo in čelno svetilko za prehode v tunelih. Strošek za turo je 150,00 EUR. kamor je všteta namestitev s polpenzionom in strošek za gorivo in cestnino. Zavarovanje z zdravstveno asistenco v tujini si vsak uredi sam.

Kolesa bomo naložili na prikolico v sredo 12. 9. ob 18.uri na parkirišu pri Kmetijski Zadrugi Slovenske Konjice.
Odhod bo v sredo zjutraj 13. 9. ob 3. uri, prav tako s parkirišča pri Kmetijski zadrugi.
Vrnili se bomo v nedeljo 16. 9. v poznih večernih urah.
Prijave sprejema Lidija M 031 260 176 E lidija.pucnik@gmail.com in Matjaž M 041 837 086 E matjaz.rebernak@gmail.com